Ciucă: În octombrie vom avea în vedere să înaintăm COMISIEI EUROPENE a doua cerere de plată din PNRR

0
10
Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă | Facebook

Guvernul trebuie să susţină în continuare ”foarte serios”, la nivelul fiecărui minister, îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi are în vedere să transmită Comisiei Europene cea de-a doua cerere de plată în luna octombrie, a declarat, vineri, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

“Această avizare pozitivă a primei cereri de plată se datorează faptului că am reuşit să îndeplinim ţintele şi jaloanele care erau în lista de obiective asumate. Este o activitate pe care Guvernul trebuie să o susţină în continuare şi o susţină cât se poate de serios. Sunt obiective şi sarcini pe care le-am discutat de fiecare dată şi vom continua să le discutăm în procesul acesta de îndeplinire a jaloanelor şi ţintelor, fiecare minister este responsabil pentru îndeplinirea acestora. Şi, avem în vedere ca, în luna octombrie, să putem să înaintăm cea de-a doua cerere de plată şi în felul acesta să ne asigurăm că la nivelul Guvernului avem îndeplinite cerinţele de coerenţă a aplicării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este foarte important să vorbim despre aceste subiecte şi este foarte important să ţinem agenda guvernamentală la nivelul fiecărui minister în parte pe lista de priorităţi cu aceste obiective”, a menţionat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Sumele din fonduri europene şi din investiţii străine ating aproximativ 15 miliarde de euro potrivit premierului.

“În această situaţie dificilă, atât din punct de vedere securitar, cât şi din punct de vedere economic, aceşti bani ne ajută să menţinem economia funcţională şi ne ajută să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am asumat prin PNRR şi anume întreg procesul de reformă şi modernizare a României, concomitent cu asumarea guvernamentală pentru îndeplinirea obiectivelor legate de accedarea noastră la OCDE”, a completat Nicolae Ciucă.

El a adăugat că toate ministerele trebuie să aibă grijă că România îndeplineşte obiectivele şi jaloanele asumate prin PNRR.

„E foarte important să avem în vedere că această aprobare, avizare pozitivă a primei cerei de plată se datorează faptului că am reuşit să îndeplinim ţintele şi jaloanele care erau în lista de obiective asumate. Este o activitate pe care Guvernul trebuie să o susţină în continuare cât se poate de serios. Sunt obiective şi sarcini pe care le-am discutat de fiecare dată şi vom continua să le discutăm în procesul acesta de îndeplinire a jaloanelor şi ţintelor. Fiecare minister este responsabil pentru îndeplinirea acestora. Avem în vedere ca în luna octombrie să putem să înaintăm cea de-a doua cerere de plată şi în felul acesta să ne asigurăm că, la nivelul Guvernului, avem îndeplinite cerinţele de coerenţă a aplicării PNRR. Este foarte important să vorbim despre aceste subiecte şi este foarte important să ţinem agenda guvernamentală la nivelul fiecărui minister în parte pe lista de priorităţi cu aceste obiective”, a mai declarat premierul Ciucă.

 

 

untitled-2