TRANSALPINA SE ÎNCHIDE PESTE O SĂPTĂMÂNĂ

0
413

Cea mai înaltă şi cea mai frumoasă şosea din România, Transalpina, se închide la data de 1 noiembrie, la fel ca şi Transfăgărăşanul. Turiştii vor putea ajunge în staţiunea Rânca, din Novaci, dar nu vor mai putea trece de Vârful Păpuşa. Drumul va fi blocat la kilometrul 34+800.

„Drumul Regelui”, cum i se mai spune Transalpinei, este cel mai înalt drum rutier din România şi din întregul lanţ carpatic, atingând înălţimea de 2145 metri în Pasul Urdele. Este situat în Carpaţii Meridionali şi traversează Munţii Parâng de la Nord la Sud. Drumul merge în paralel cu Valea Oltului şi Valea Jiului şi leagă localitatea Saliştea din Sibiu de localitatea Novaci din judeţul Gorj. De la 1 noiembrie, din Novaci se va mai putea merge doar până la Vârful Păpuşa. Drumarii vor marca în mod corespunzător restricţia.
Şoseaua, care poartă acum denumirea de Transalpina, a fost construită în timpul romanilor, având o importanţă strategică, şi a fost modernizată în perioada interbelică, în timpul lui Carol al II-lea, fiind cunoscută şi ca ,,Drumul Regelui”.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.