SECTORUL OBÂRŞIA LOTRULUI-RÂNCA DIN TRANSALPINA ÎNCHIS TOT ANUL

0
548

Narcis Neaga, directorul CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România) a precizat luni, la Rânca că sectorul de drum de pe DN 67 C Transalpina cuprins între Obârşia Lotrului şi Rânca este închis circulaţiei datorită lucrărilor nefinalizate şi neasigurarea condiţiilor de siguranţă participanţilor la trafic.

Potrivit lui Neaga, în porţiunea amintită mai sus drumul nu este semnalizat corespunzător și nici nu au fost montate elemente de siguranță, lucruri care pot duce la producerea de accidente rutiere.

De precizat că şoseaua este finalizată în proporţie de 80%, iar participanţii la trafic care vor circula pe segmentul menționat riscă să fie sancționați.

,,Drumul este gata în proporție de circa 80%, dar nu are elemente de siguranță, nu putem să ne asumăm riscul să preluăm drumul pentru că, dacă se întâmplă ceva pe drum, cel mai mic accident, suntem puși la zid cu toții; nu putem face nicio preluare de punere în trafic, situația este neplăcută pentru toți cei din zonă, pentru că înseamnă o frânare a dezvoltării turismului. (…) Doar până la Rânca încercăm să menținem cu elemente de siguranță a traficului ca să circule în siguranță lumea care vine până aici. După Rânca, cine va circula o va face pe propria răspundere, noi nu deschidem drumul. (…) Șoferii riscă amenzi dincolo de Rânca. N-ar trebui să fie speriați de amenzi, ci de faptul că li se poate întâmpla ceva. Până la Rânca, cu sprijinul Secției de Drumuri Naționale din județ, lucrurile stau destul de bine din punct de vedere al siguranței traficului, vom întări măsurile până în Rânca. Cert este că acum, când vorbim, drumul nu este deschis și nu avem niciun motiv ca să îl deschidem”, a declarat Narcis Neaga.

CNADNR SA a deschis circulației rutiere doar sectoarele de drum aferente DN67C dintre localitățile Bengești — Rânca (km 0+000 — km 34+500), respectiv Obârșia Lotrului — Sebeș (km 59+800 — km 148+414), pe aceste sectoare de drum fiind montate indicatoare rutiere și parapeți de protecție.

Sectorul de drum Rânca – Obârşia Lotrului închis tot anul

 Datorită nefinalizării lucrărilor de construcție și neasigurarea condițiilor de siguranță a circulației, nefiind montați parapeți de siguranță, marcaje rutiere și indicatoare rutiere sectorul de drum cuprins între km 34+500 Rânca și km 59+800 la intersecția cu DN 7A Obârșia Lotrului, județul Vâlcea, este închis circulației publice pe toată perioada anului.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.