REDUCERI AVANTAJOASE PENTRU STUDENŢI ŞI ELEVI

0
285

În contextul pregătirilor începutului de an universitar, CFR Călători recomandă studenţilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele de călătorie cu trenul pentru a se deplasa spre locul în care învaţă.

Studenţii la zi din învăţământul de stat sau privat acreditat beneficiază, în baza legitimaţiei de student “reducere la transport”, de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio.

În baza carnetului de cupoane, studenţii pot efectua 24 de călătorii cu trenurile InterRegio, în decursul unui an, cu o reducere de 50% .

Studenţii care folosesc zilnic trenul pentru a merge la facultate pot achiziţiona abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75% reducere la trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua.

Elevii din clasele 0 – 12 beneficiază, în baza carnetului de elev sau a adeverinţei pentru clasa pregătitoare, de o reducere de 50% la cumpărarea unui bilet de tren Regio şi de o reducere cuprinsă între 20%-30% la cumpărarea unui bilet de tren InterRegio.

Elevii care folosesc zilnic trenul pentru a merge la şcoală pot achiziţiona abonamente lunare care le permit să călătorească cu 75% reducere la trenurile Regio. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a doua.

De exemplu, un elev sau student plăteşte doar 78,75 lei pe un abonament lunar Regio, clasa a-II-a pe ruta Bucureşti Nord – Ploieşti Sud, în loc de 304,5 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare pe lună.

În anexă sunt prezentate tarife de abonamente pentru elevi şi studenţi, pe diferite rute.

RUTE

 

ZONĂ KM

 

Preţ abonament elev/student, lei
Chitila – București Nord– Chitila 1 – 10 36,75
Codlea –Brașov– Codlea 11-20 42,00
Tălmaciu – Sibiu– Tălmaciu
Costești – Pitești – Costești 21- 30 47,25
Rovinari – Târgu Jiu– Rovinari
Pașcani – Roman- Pașcani 31 – 40 57,75
Medgidia – Constanța – Medgidia
Jimbolia – Timișoara Nord– Jimbolia
Sf Gheorghe – Brașov – Sf Gheorghe
Buziaș – Timișoara Nord– Buziaș
Brăila- Galați – Brăila
Titu – Bucureşti Nord– Titu 41-50 73,50
Gherla – Cluj Napoca – Gherla
Târgu Frumos – Iași– Târgu Frumos
Chișineu Criș – Arad- Chișineu Criș
Subcetate –Petroșani- Subcetate
Ploieşti Sud – București Nord – Ploieşti Sud

51-60

78,75
 Videle – București Nord – Videle
Timişoara – Arad– Timişoara
Deda – Târgu Mureș– Deda
Adjud – Bacău– Adjud
Caracal – Craiova– Caracal
Războieni – Cluj Napoca– Războieni 61 – 70 99,75

Prelungire valabilitate documente de călătorie

În baza carnetului de elev, respectiv a legitimaţiei de student “reducere la transport” vizate pentru anul şcolar/universitar 2013-2014, elevii vor putea cumpăra bilete/abonamente cu reducere până la data de 12 octombrie 2014 inclusiv, iar studenţii până la data de 31 octombrie inclusiv.

Elevii din clasele I, din clasele a IX-a şi studenţii de anul I pot cumpăra bilete/abonamente cu reducere în baza unei adeverinţe eliberate de către unitatea de învăţământ de apartenenţă.

Ulterior datelor de 12 şi 31 octombrie 2014, carnetele de elev, respectiv legitimaţiile de student “reducere la transport” trebuie vizate pentru anul şcolar/universitar 2014-2015.

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.