POLIŢIŞTII SERVICIULUI DE INVESTIGAŢII CRIMINALE, DE LA POLIŢIA MUNICIPIULUI MOTRU AU PRINS MAI MULTE PERSOANE CARE SUNT SUSPECTATE DE FURTUL A PESTE 180 DE PANOURI FOTOVOLTAICE

0
357

SAMSUNG

 Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au documentat activitatea infracţională a patru bărbaţi din judeţul Mehedinţi, suspectaţi de complicitate la infracţiunea de furt calificat şi tăinuire.

          La data de 9 decembrie 2013, Poliţia Municipiului Motru a fost sesizată de reprezentantul unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, despre faptul că în noaptea de 8/9.12.2013 persoane necunoscute au sustras 185 panouri fotovoltaice de pe platforma Însurăţei-Motru.

          În urma investigaţiilor efectuate şi activităţilor de cercetare desfăşurate, la data de 23 decembrie 2013 poliţiştii au identificat pe T.I.D., de 34 de ani, din Dr.Tr. Severin, judeţul Mehedinţi, care deţinea 164 de panouri fotovoltaice, despre care a declarat că le-a cumpărat de la două persoane, având cunoştinţă despre faptul că acestea proveneau din comiterea unei infracţiuni de furt.

          La aceeaşi dată poliţiştii l-au reţinut pe bărbatul de 34 ani pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă, care a dispus luarea măsurii preventive faţă de acesta de interdicţie de a părăsi ţara pentru o perioadă de 29 de zile.

          Continuând cercetările, la data de 6 ianuarie a.c. poliţiştii au depistat doi suspecţi ai infracţiunii de complicitate la infracţiunea de furt calificat, M.I., de 36 ani, din comuna Broşteni, judeţul Mehedinţi şi B.A.I., de 33 ani, din comuna Malovăţ, judeţul Mehedinţi. Poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că panourile sustrase ar fi fost transportate cu un autovehicul aparţinând suspectului de 33 ani, valorificându-le lui T.I.D., de 34 ani, din judeţul Mehedinţi.

          În baza probatoriului administrat, cei doi suspecţi au fost reţinuţi la data de 9 ianuarie a.c, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Vineri, 10 ianuarie a.c., aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunere de arestare preventivă, pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat care a dispus luarea măsurii preventive faţă de aceştia de interdicţie de a părăsi ţara pentru o perioadă de 29 de zile.

SAMSUNG

          De asemenenea, continuând cercetările în această cauză penală, ieri, 15 ianuarie a.c., poliţiştii motreni au identificat un al treilea suspect al infracţiunii de furt calificat, F.G., de 23 ani, din comuna Vladaia, judeţul Mehedinţi, despre care s-a stabilit că împreună cu M.I., de 36 ani şi B.A.I., 33 ani, au vândut lui T.I.D. panouri fotovoltaice sustrase prin efracţie de pe platforma Însurăţei – Motru.

          Faţă de F.G. a fost dispusă reţinerea pe baza de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, în cursul acestei zile fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunerea de arestare preventivă.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.