PERCHEZIȚII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI INFRACȚIONALE, SPECIALIZATĂ ÎN EVAZIUNE FISCALĂ. PREJUDICIUL SE RIDICĂ LA PESTE 2.OOO.OOO DE LEI

0
175

diicot

Polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Fraudelor — Inspectoratul General al Poliției Române efectuează, la această oră, 15 percheziții domiciliare, la membrii unei grupări infracționale, specializată în evaziune fiscală cu mărfuri din China și spălare de bani. Rețeaua acționa în București și județele Ilfov, Timiș și Cluj.

În această dimineață, polițiștii Direcția de Investigare a Fraudelor — I.G.P.R., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 15 percheziții domiciliare (11 în București, două în județul Ilfov, una în județul Cluj și una în județul Timiș), la membrii unei grupări infracționale.

În urma cercetărilor, a reieșit că rețeaua infracțională, formată din 9 persoane, era condusă de un cetățean român de origine arabă.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că, în perioada aprilie 2011 — noiembrie 2013, membrii grupării ar fi efectuat, prin intermediul a 64 firme, importuri de mărfuri din China, subevaluate, precum și aprovizionări fictive de mărfuri de la societăți comerciale tip ,,fantomă’. De asemenea, în circuitele comerciale, suspecții ar fi introdus inclusiv persoane cu identități false.

Cele 9 persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, fapte prevăzute și pedepsite de art. 9, alin. 1, lit. b și c din Legea 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și art. 23, alin. 1, lit. a din Legea 656/2002 privind prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 2.000.000 de lei.

PERCHEZIȚII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI INFRACȚIONALE, SPECIALIZATĂ ÎN EVAZIUNE FISCALĂ. PREJUDICIUL SE RIDICĂ LA PESTE 2.OOO.OOO DE LEI
5 (100%) 1 vote
untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here