ÎNSCRIERI PENTRU CUNUNII CIVILE DE VALENTINE’S DAY ȘI DRAGOBETE

0
498

Primăria municipiului Târgu-Jiu primeşte, în intervalul 2-5 februarie, cereri şi documente pentru oficierea de cununii civile în ziua de 14 februarie cu ocazia Sfântului Valentin. De asemenea, cei care doresc să-şi lege destinele de Dragobete (24 februarie) sunt aşteptaţi să se adreseze administraţiei publice locale în intervalul 11-13 februarie.

Primăria Târgu-Jiu se pregăteşte să oficieze căsătorii sub Poarta Sărutului de Sfântul Valentin. Perioada de depunere a documentelor a început luni şi se încheie pe data de 5 februarie. Din experienţa anilor trecuţi, se aşteaptă un număr mare de îndrăgostiţi care doresc să îşi unească destinele într-o zi atât de importantă.
Documentele necesare pentru oficierea acestor căsătorii sunt actele de identitate ale ambilor parteneri, original şi copie, certificatele de naştere în copie şi original, hotărârea de divorţ sau certificatul de deces în cazul persoanelor care nu sunt la prima căsătorie, timbrul fiscal de 2 lei, precum şi dovada achitării taxei de 400 de lei. Obligatorii sunt şi certificatele medicale, pe care trebuie să se specifice doar “se poate sau nu căsători”, iar cealaltă noutate constă în faptul că există o derogare prin care, oriunde în ţară, se pot căsători cupluri şi din afara localităţii alese. Astfel, toţi cei care vor să-şi pună pirostriile la Poarta Sărutului şi nu au domiciliul în Târgu-Jiu, se pot adresa Biroului de Stare Civilă.
Pentru oficierea cununiilor în ziua de Dragobete, perioada de depunere a documentelor va fi între 11 şi 13 februarie.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.