Foto: www.antena3.ro
Foto: www.antena3.ro
Foto: www.antena3.ro

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră (14:30), traficul rutier este intens pe DN1, pe Valea Prahovei, mai ales pe sensul de mers București — Brașov. Se circulă în coloană la Sinaia, dar și la intrarea în Comarnic dinspre Ploiești. Le recomandăm conducătorilor auto să respecte indicațiile agenților de poliție rutieră care fluidizează traficul. De asemenea, recomandăm folosirea rutei alternative DN1A Ploiești — Cheia — Săcele.

Pe mai multe drumuri naționale traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață. Administrația Națională de Meteorologie a emis atenționări nowcasting referitoare la acest fenomen pentru județele Cluj, Olt, Vâlcea, Botoșani, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, local în Dobrogea, iar în județele Alba și Sibiu, pe lângă ceață, există riscul formării poleiului (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92#nowcasting).

Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să nu se angajeze în depășiri riscante și să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ și pe cele de ceață.

De asemenea, având în vedere că temperaturile sunt scăzute în unele zone ale țării, recomandăm reducerea vitezei pe porțiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.

untitled-2