IJJ MEHEDINŢI -ACŢIUNI PREVENTIV-EDUCATIVE ÎN RÂNDUL ELEVILOR DIN INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT DIN JUDEŢ

0
266

jandarmeria

Jandarmii mehedințeni continuă seria acțiunilor preventiv-educative în rândul elevilor din instituțiile de învățământ din județul Mehedinți, acțiuni subscrise campaniei de informare, prevenire și dialog social ,,Jandarmeria pe înțelesul tuturor”, cu tema și sub mesajul ,,Stop violenței și discriminării în școli! Indiferența doare!”.

Joi, 20 februarie 2014, cadrele compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale din Jandarmeria Mehedinți, au fost oaspeții elevilor claselor a IX-XII care învață la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Drobeta Turnu Severin și au adus în atenția acestora, principalele genuri de fapte cu caracter infracțional sau contravențional comise în incinta și în zona adiacentă instituțiilor școlare, cauzele care favorizează producerea acestora, și care sunt pedepsele prevăzute de lege în cazul săvârșirii acestora.

De asemenea, alte teme de discuție propuse de jandarmi au punctat aspecte legislative cu privire la atribuțiile Jandarmeriei Române, prevederile actelor normative cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice, prevenirea delincvenței juvenile, consumul de noi substanțe cu proprietăți psihoactive, absenteismul școlar.

Prin organizarea și desfășurarea actiunilor preventiv-educative în rândul elevilor, jandarmii își propun reducerea violenței școlare, pregătirea anti-victimală și anti-infracțională în rândul elevilor, dezvoltarea dialogului cu aceștia în vederea identificării problemelor cu care se confruntă și găsirea unor soluții pentru eliminarea pe cât posibil a acestora.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.