CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII AJUNGE LA TÂRGU-JIU DUPĂ CE PESTE 500 DE ANALIZE PENTRU DEPISTAREA HIV ŞI SIFILIS AU FOST FALSIFICATE LA LABORATORUL DE ANALIZE AL SPITALULUI JUDEŢEAN

0
202

analize_medicale

Potrivit Claudiei Manu, manager al  Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, peste 500 de analize pentru depistarea HIV şi sifilis au fost falsificate în ultimele 3 luni. Din spusele acesteia responsabil pentru această situaţie este Aurelian Udriştoiu, directorul laboratorului şi cel care a semnat respectivele declaraţii fictive.

Comisia de Disciplină a constatat că medicul Udriștoiu ar fi avizat mai multe certificate pentru căsătorie sau diverse permise fără să facă analize HIV sau sifilis, scrie Impact de Gorj.

Acest tip de analize sunt obligatorii, Udriștoiu punând parafa fără să facă analizele respective.

Mai mult, medicul este acuzat că a pus asistentele să valideze analizele medicale deși nu aveau competență în acest sens.

 Inspecţia sanitară de stat împreună cu Corpul de Control al ministrului Sănătăţii mâine dimineaţă la spitalul din Târgu-Jiu

Ca urmare a informaţiei conform căreia în cadrul Laboratorului de analize a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, 550 de analize pentru depistarea HIV/SIDA au fost falsificate, Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări:

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus ca inspecţia sanitară de stat împreună cu Corpul de Control al ministrului Sănătăţii să se deplaseze de urgenţă la Spitalul Judeţean Tg Jiu şi, împreună cu DSP Gorj, să demareze o anchetă începând de mâine dimineaţă în cadrul Laboratorului de analize al spitalului.
Raportul controlului va fi înaintat ministrului Sănătăţii luni, 20 ianuarie 2014.
De asemenea, ministrul Sănătăţii a solicitat de urgenţă DSP Gorj ca în această seară să sigileze toate documentele probatorii în vederea efectuării controlului.
În cazul în care se dovedeşte faptul că s-au eliberat buletine de analize falsificate, toate cele 550 de persoane care au primit buletine de analize falsificate, vor fi chemate pentru a reface analizele.
untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.