ATENŢIONARE NEWCASTING: CEAŢĂ DENSĂ ÎN 19 JUDEŢE, ÎN CAPITALĂ ŞI PE AUTOSTRĂZILE A1, A2 ŞI A3

0
207

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un număr de 19 județe, alături de municipiul București, autostrăzile A1, A2 și A3 și zona Dobrogei, sunt vizate, miercuri, de o serie de atenționări meteo de ceață, valabile până la orele 20,00.

Astfel, conform Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, până la orele 16,55, în zonele de câmpie din județul Bihor (inclusiv municipiul Oradea), din județul Arad (inclusiv zona municipiului Arad), în vestul și sudul județului Timiș (inclusiv zona municipiului Timișoara) se va semnala ceață, care determină vizibilitate redusă, local sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri.

Totodată, în intervalul orar 14,00 — 17,00, pe arii extinse din județele Brăila, Ialomița, Călărași, Teleorman și Giurgiu, local în județele Buzău, Ilfov și în zona periferică a Capitalei, izolat în jumătatea sudică a județelor Dâmbovița și Prahova, dar și pe drumurile naționale și europene, plus autostrăzile A1, A2, A3, va persista ceața, cu o reducere a vizibilității în trafic.

Între orele 15,00 și 18,00, local în zonele joase din județele Alba, Mureș, Harghita, Brașov și Covasna, precum și în vestul și nordul județului Sibiu (inclusiv municipiile Sebeș, Târgu-Mureș, Miercurea-Ciuc, Toplița, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc), în zonele joase, de vale și depresionare din județul Cluj, precum și pe drumurile naționale și europene, vizibilitatea în trafic va fi redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, din cauza ceții.

De asemenea, între orele 15,00 — 20,00, același fenomen va fi prezent pe arii extinse din Dobrogea.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Sursa: Agerpres

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.