A CRESCUT NUMĂRUL BOLNAVILOR PSIHIC

0
305

Foto: www.bistriteanul.ro

Statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj arată o creştere a numărului bolnavilor psihic. Numai anul trecut, au intrat în evidenţele medicilor 374 de noi cazuri. Singurul spital de pe raza judeţului Gorj. Cel mai probabil, în realitate numărul acestora este mult mai mare, mulţi dintre ei nefiind încă diagnosticaţi.

Potrivit statisticilor, în Gorj există peste opt mii de bolnavi psihic, peste 80 dintre ei fiind periculoşi. „La sfârşitul anului 2014, în judeţul Gorj erau 8.308 bolnavi psihic, 374 fiind cazuri noi. Nu mai puţin de 85 sunt bolnavi psihic periculoşi”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Specialiştii în sănătate publică spun că stresul şi problemele zilnice fac să apară afecţiunile de natură psihică. Tocmai de aceea, este bine ca oamenii să se adreseze medicului, dacă apar tulburări de comportament pe care le poate vedea bolnavul, dar şi cei din jurul lor, dacă observă că nu se mai comportă aşa cum trebuie şi se manifestă diferit.

Carmina WEBER

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.