La această oră, poliţiştii de investigarea fraudelor Timiş efectuează şase percheziţii, pe raza judeţului Timiş, în vederea probării activităţii infracţionale a două persoane, suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, fals şi uz de fals.

Astăzi, 21 mai a.c., poliţiştii ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, efectuează trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, una la sediul unei firme, iar celelalte două la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. De asemenea, au fost obţinute şi trei mandate de percheziţie pentru autovehiculele, deţinute sau utilizate de cei doi suspecţi.

Cele două persoane, în calitate de administrator, respectiv contabil, sunt suspectate că ar fi evidenţiat în documente contabile operaţiuni nereale, constând în achiziţii de produse de curăţenie, în scopul diminuării bazei impozabile şi a taxelor datorate bugetului de stat.

În fapt, în perioada 2007-2012, cei doi suspecţi ar fi înregistrat 72 de facturi fictive în care se regăseau mărfuri achiziţionate, furnizorii nelivrând niciodată produsele către societatea reprezentată de aceştia.

Prejudiciul creat de cele două persoane este estimat la peste 650.000 de lei.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea anumitor documente contabile şi altor înscrisuri, în vederea probării activităţii infracţionale a persoanelor în cauză.

Cei doi suspecţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals şi uz de fals.

untitled-2