VACANȚĂ LA RÂNCA

0
496

Staţiunea montană Rânca din judeţul Gorj a devenit o atracţie pentru persoane din toate colţurile ţării. În cursul acestei săptămâni, fiind şi perioada vacanţei inter-semestriale, Rânca a fost luată cu asalt de mii de turişti. Posibilităţile de distracţie şi petrecere a timpului liber sunt numeroase.

Rânca dispune de 6 pârtii de schi, cu acces facil şi monitorizare în permanenţă de echipele bazei Salvamont şi o pârtie de săniuş specil amenajată la intrarea în staţiune, în spatele Muzeului Civilizaţiei Montane. Stratul de zăpadă măsoară 85-95 centimetri. În noaptea de vineri spre sâmbătă a nins abundent la Rânca, aşternându-se un nou strat de zăpadă, de 30-40 de centimetri. Sâmbătă soarele şi-a făcut apariţia, astfel că turiştii s-au putut bucura din plin de activităţile din staţiune. Au funcţionat toate pârtiile de schi şi săniuş, acestea părând chiar neîncăpătoare pentru numărul mare al celor prezenţi în staţiune.
Începutul de săptămână a debutat cu aglomeraţie la Rânca. Pentru ca iubitorii muntelui să aibă parte de zile de vacanţă memorabile, proprietarii pensiunilor şi cabanelor s-au pregătit aşa cum se cuvine. Aceştia se aşteaptă la un număr destul de mare de turişti, cu atât mai mult cu cât la Rânca stratul de zăpadă este generos, pasionaţii sporturilor de iarnă având posibilitatea să testeze pârtii de schi cu diferite grade de dificultate. Cei care preferă săniuşul vor avea şi ei parte de relaxare, pârtiile fiind pregătite corespunzător.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.