TRENUL VERDE DE LA MOTRU

8
1773

Foto: C. Petrescu

De ieri, după ani de aşteptări şeful de gară de la Motru poate schimba macazul. La Motru au trecut zile ,,fără număr” pentru ca locuitorii oraşului păstorit de Dorin Hanu să poată pune piciorul într-o garnitură de tren şi să poată face naveta pe ruta Motru-Craiova.

Uite că în final după promisiuni cu iz electoral şi de imagine liniştea periferiei motrene a fost zdruncinată, de ieri dimineaţă, de sunetul unei goarne, de tren, care nu aduce în oraşul minier turişti electorali, ci navetişti.

S-a promis exagerat! S-a promis atât de mult încât locuitorii din Motru meritau în cele din urmă măcar o frântură din ,,tabloul” de pe peronul gării în care aleşii s-au fotografiat şi s-au fotografiat şi s-au fotografiat (aşa ţin eu minte că de vreo două, trei ori s-au fotografiat) cu un supertren produs în uzinele de la Craiova.

Supertrenul nu a mai ajuns la Motru, asta chiar dacă s-a promis şi s-au dat asigurări că Hyperion va poposi regulat în gara din Motru şi chiar va asigura legătura cu capitala ţării. Compania care a produs garnitura Hyperion a adus de la Craiova la Motru ,,teste” şi promisiuni şi şansa ca motrenii să se poate fotografia alături de cel mai ,,bengos” tren produs vreodată pe meleagurile noastre! Şi cam atât!

Uite aşa s-au mai scurs alte câteva luni din decursul câtorva ani în care locuitorii municipiului priveau în zare şi în aşteptare…

Aşteptarea a luat însă sfârşit. Chiar dacă ,,trenul electoral” nu a mai ajuns în gara din Motru, în cele din urmă a ajuns un tren ,,de linie”, ca cel de pe vremuri care îi va scăpa pe motreni de datul din mână, la şosea.

Foto: C. Petrescu
Foto: C. Petrescu

Trenul verde de la Motru are în componenţă un vagon vechi, dar decent, ,,mânat” de o locomotivă recondiţionată care îţi ia ochii instantaneu… Trenul verde de la Motru e un vis devenit realitate. Trenul verde de la Motru a devenit astăzi palpabil pentru toţi cei care rămânseseră fără crez şi speranţă! Trenul verde de la Motru circula, zilnic pentru moment după următorul program: plecare din Craiova la 4:30, sosire la Motru la 6:27. Plecare din Motru la 7:00, sosire în Craiova la 9:04. A doua cursă porneşte tot din Craiova la ora 16.:2 şi ajunge la Motru la 18:29. Va plecarea din Motru la 18:55 şi va ajunge în Craiova la ora 20:57.

Dificil acum (deoarece trenul nu va circula pe ruta Motru-Bucureşti) pentru că unii aleşi ,,locali” o să fie nevoiţi să aştepte ceva vreme pe peronul gării din Craiova  pentru a prinde o legătură către capitală pentru a-şi ocupa… fotoliul.

untitled-2

8 COMENTARII

  1. Acest tren este foarte necesar ! Este extraordinar ca in sfarsit a fost pus in miscare pe ruta Motru -Craiova Santem forte fericiti cei care au nevoie imperioasa sa circule pe acest traseu cu trenul ! este minunat !

  2. pot paria ca khraibani si primarul se vor lauda acum ca ei au bagat acest tren…
    dupa parerea mea cred ca nu au merite, nu au stiut sa faca altceva decat sa ne duca cu zaharelul

    • Prietene… eu zic sa taci din gura, oamenii astia doi au facut atat de multe pentru orasul asta incat nimeni altcineva nu o sa mai faca in vecii vecilor.
      sa ti minte asta!

  3. Credeti ca trenul asta va face chiar asa de multe curse???? Ne trezim la toamna sau dupa alegeri ca gata, iara nu mai e profitabil ori cine stie ce le o mai trece astora prin tartacute!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.