PĂCATELE CAPITALE ALE EX-PROCURORULUI ION DIACONESCU

0
1740

,,CU AŞII PE MASĂ” – DOSAR DE PRESĂ UŞOR SUBIECTIV DAR LA OBIECT

DEDESUBTURILE CAZULUI ŢUNDREA ŞI PĂCATELE CAPITALE ALE EX-PROCURORULUI ION DIACONESCU

De numele fostului procuror Ion Diaconescu, care îşi trăieşte liniştit anii bătrâneţii, se leagă un şir lung de evenimente negre, care au pătat obrazul justiţiei din România, unele cunoscute, altele mai puţin cunoscute. Înainte, însă, de a purcede pe lungul drum al ,,erorilor” făcute, pentru binele JUSTIŢIEI, de Diaconescu, în cei 37 de ani de procuratură, să ne oprim şi să desluşim dedesubturile cazului Ţundrea, de condamnarea căruia se face direct răspunzător nimeni altul decât Ion Diaconescu.

O anchetă făcută superficial sau cum o crimă a fost pusă în cârca unui alt autor

Calvarul gorjeanului din Pojogeni a început în 1992, când presupusa sa victimă, minora în vârstă de 14 ani, Gherase Mioara a fost găsită pe albia pârâului din localitate. La scurtă vreme, organele de anchetă au pus ochii pe Ilie Marcel Ţundrea şi i-au pus în cârcă violul şi uciderea minorei.  Astfel în baza rechizitoriul întocmit la data de 03.11.1992 de procurorul Diaconescu a fost pronunţată sentinţa penală nr. 17 din 18.05.1993. Ceea ce este curios că şi judecătorii Gheorghe Bistreanu, Elena Popescu în tandem cu procuroarea Janeta Cosmulescu, de la Tribunalul Gorj, au dat cu ciocanul în masă şi parcă încercând să spună că JUSTIŢIA  e chioară şi nu doar oarbă, cu nonşalanţă, fără probe concludente, i-au ,,aruncat” lui Ţundrea, ,,doar” 25 de ani de închisoare.

gherasie mioara

Memoriile lui Ţundrea trecute… cu vederea, în alte dosare

tundrea gorj

Disperarea condamnatului a durat 12 ani, 12 ani în care memoriile lui Ţundrea fie au fost aruncate la coş, fie au  fost cusute ,,cu aţă albă” în alte dosare. Un condamnat este un condamnat, iar atâta timp cât o crimă este ,,rezolvată” pentru ce să te ,,iei la trântă” cu un sistem care te plăteşte pentru că tu îl duci cu ,,zăhărelul”.

În urma unor investigaţii jurnalistice efectuate pentru Cotidianul Jurnalul Naţional,  Gabriela Mladin a reuşit să dea de urma ,,unui strigăt  de disperare” al condamnatului Ţundrea, aruncat în dosarul  nr. 28/P/1994, dosar al unui alt caz de omor rezolvat de Diaconescu, în care un ,,ungur mort” îşi ,,recunoscuse” crima .

Redăm mai jos, memoriul adresat de Ilie Marcel Ţundrea la data de 09.12.2002, aşa cum a fost redat în articolul ,,Mărturia lui Ţundrea, depusă într-un alt dosar”, publicat în Cotidianul Jurnalul Naţional, sub semnătura jurnalistului Gabriela Mladin, la data de 21 septembrie 2010:

,,Mă adresez dumneavoastră cu rugămintea de a-mi da răspuns la următoarele: în anul 2001, m-am adresat Parchetului Judeţean Gorj în scopul de a dispune să i se facă testul şi numitului Avram Gheorghe, actualmente condamnat la 15 ani pentru tâlhărie şi omor, fapte săvârşite în sat Pojogeni, judeţul Gorj, în legătură cu violul şi omorul comis în iunie 1992, tot în satul Pojogeni, victimă fiind Gherasie Mioara.

A fost transferat pe arestul IJP Gorj, unde i s-a făcut acest test. Acest lucru a fost confirmat chiar de Avram Gheorghe. Mai mult, am avut o audienţă la Parchetul Judeţean, la un anume procuror, şi la întrebarea ce se mai ştie de acest test şi despre Avram mi s-a răspuns: «Crezi că l-am luat pe Avram pe arest degeaba». Am avut audienţă la un alt procuror, de data aceasta de la Parchetul Tg-Cărbuneşti, unde mi s-a spus: «Am înţeles că autor este Avram Gheorghe». Mi s-a mai spus de către o persoană demnă de toată încrederea că în urma testului făcut a reieşit că autor este Avram. Eu nu am primit nici un răspuns la sesizarea făcută şi sunt convins că se încearcă muşamalizarea acestui caz. Din spusele lui Avram, de acest caz s-a ocupat subcomisarul Răgman şi subcomisarul Mirulescu, ultimul fiind implicat direct în arestarea mea, pe când era sectorist în sat Pojogeni, asta fiind cauza de ce nu am fost anunţat. Consider că nu voi fi nevoit să mă adresez M.I. sau mai ştiu eu unde pentru a afla ce se întâmplă cu acest test. Vă rog mult să-mi comunicaţi urgent rezultatul acestui test privind pe Avram Gheorghe şi victima Gherasie Mioara. Cu speranţa că mă veţi ajuta, vă mulţumesc. Cu stimă şi respect”

declaratie tundrea2

Schimbarea la faţă a JUSTIŢIEI prin curajul procurorului Emil Moţa

Procurorul Gheorghe Emil Moţa şi-a început activitatea ca procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, şi-a continuat activitatea ca procuror şi prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, procuror-şef la Biroul de Combaterea Corupţiei şi Criminalităţii Organizate, delegat procuror-şef  secţie urmărire penală şi prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

De numele său se leagă descoperirea celui mai grave erori judiciare post-decembriste, acesta fiind cel care a avut curajul să lupte cu propriul sistem  şi să ,,spele” eşarfa  de la ochii JUSTIŢIEI, murdărită de colegul domniei-sale Diaconescu.

O fire meticuloasă şi un tip care ştie să despice ,,firul în patru”, Moţa a fost artizanul dezlegării misterului crimei din Pojogeni, A fost singurul care a luat în serios memoriile lui Ţundrea şi a făcut ce trebuia să facă orice procuror sau judecător. A dispus revizuirea dosarului, dispunând efectuarea unor probe ADN, probe care au avut ca finalitate achitarea condamnatului şi a demonstrat ca Ilie Marcel Tundrea nu a fost autorul crimei din Pojogeni.

Păcatele lumeşti ale procurorului Ion Diaconescu

Rămânem la celebrul caz Ţundrea şi la păcatele capitale săvârşite ex-procurorul de caz, Ion Diaconescu. Actualmente avocat, Ion Diaconescu a fost procurorul de caz şi cel care printr-o  serie de tertipuri neortodoxe, majoritate în afara literei legii, l-a condamnat, pe nedrept, la ani grei de temniţă, pe Marcel Ţundrea. Ion Diaconescu a ascuns şi fabricat probe, a găsit, cu ghilimelele de rigoare martori credibili şi a făcut, ca să v-o zic pe şleau, pe dracu-n patru să aibă un ţap ispăşitor şi un caz cu rezonanţă, finalizat. Nu i-a păsat şi nu l-a mustrat conştiiţa că un criminal va rămâne liber şi va ucide din nou, iar un nevinovat îşi va distruge viaţa, îmbrăcat în dungi, în spatele zăbrelelor.

În rechizitorul întocmit de procurorul Remus Budăi, în  dosarul nr. 644/P/2010 se arată că ,,Faptele numitului Diaconescu Ion întrunesc astfel elementele constitutive ale infracţiunii abuz în serviciu contra intereselor persoanelor prevăzută de art. 246 din Codul penal”, dar ,,Având în vedere că infracţiunea prevăzută de art. 246 C.p. se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, fapt ce atrage un termen de prescripţie de 5 ani, urmează să se dispună neînceperea urmăririi penale faţă de acesta, întrucât a intervenit prescripţia răspunderii penale”

Cel mai celebru procuror al gorjului, Diaconescu Ion, are multe păcate capitale, pentru care dacă nu a plătit în faţa justiţiei, în cazul Ţundrea, nu trebuie uitat de opinia publică, acesta fiind şi motivul pentru care îl readucem în prim-plan.

       Abuzurile comise de acesta, pe bandă rulantă, sunt multe, dar o să reamintim doar câteva în mod  sumar.

Ex-procurorul de la Tribunalul Gorj, Ion Diaconescu se face răspunzător şi de cazurile lui Mădălin Tomulescu şi Gheorghe Tudor care, la rândul lor au săvârşit ani de temniţă pe baza unor rechizitorii întocmite de procurorul Diaconescu, care i-a trimis in judecata pentru omoruri numai de el văzute, scrie luju.ro

Aceeaşi sursă aminteşte că Gheorghe Tudor a efectuat peste trei ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Salvarea lui a venit după ce prietenul său a recunoscut, în final anchetatorilor, că el a ucis o bătrână peste care a intrat în casă cu intenţia de a o jefui şi pe care a fost ,,nevoit” să o lichideze pentru că zgomotele pisicii au trezit-o.

Mădălin Tomulescu a fost scos vinovat de către acelaşi magistrat gorjean, fără să comită fapta. Acuzat de săvârşirea unei oribile crime în Băleşti, Gorj în 2002, în urma anchetei efectuate de Diaconescu, Mădălin Tomulescu a fost condamnat de către Judecătoarea Luminiţa Manţog  la 18 ani de închisoare pentru omor calificat, însă Curtea de Apel Craiova a decis să-l elibereze pe acesta. Mădălin Tomulescu a executat, până la decizia Curţii de la Craiova, doi ani şi opt luni de închisoare.

De numele procurorului Diaconescu se leagă şi alte dosare ,,omorâte” cu milă, dar acestea sunt alte cazuri pe care ,,cu aşii pe masă” le vom  relata  la timpul potrivit.

Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.