CALIFICAT- CHEIA DEZVOLTĂRII PROFESIONALE

0
460

Asociația pentru dezvoltare și promovare socio-economică CATALACTICA în parteneriat cu Asociația pentru dezvoltare integrată din Slatina și Asociația pentru promovare incluzivă INTEGRAT din București  au organizat vineri, 13 iunie 2014, conferința de lansare a proiectului strategic ,,CALIFICAT – Calificarea angajaților necalificați prin furnizarea programelor de formare profesională continuă adecvate regiunilor SV Oltenia si București Ilfov”, POSDRU/164/2.3/S/141788.

Proiectul are o durată de 18 luni şi este cofinanţat din Fondul Social European – Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 ,,Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” Domeniul major de intervenţie 2.3 “Acces şi participare la Formare Profesională Continuă”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de calificare și recalificare pentru 840 de angajați necalificați din domeniile construcțiilor, confecțiilor și alimentar din regiunile SV Oltenia si Bucuresti-Ilfov, contribuind la facilitarea/îmbunătățirea accesului și participării la programe de formare profesională continuă (FPC).

CALIFICAT dorește să contribuie la facilitarea accesului și participării la programe de formare profesională continuă a angajaților necalificați, atât din mediul urban cât și din mediul rural, din regiunea Sud-Vest Oltenia (judetele: Dolj, Olt, Gorj, Valcea, Mehedinti), din  județul Ilfov și municipiul București.

Proiectul se adresează angajaților necalificați din mediul rural și urban (50% femei) cu vârste cuprinse între 18-64 de ani și care își desfășoară activitatea în domeniile construcțiilor, confecțiilor și alimentar.

Programele de Formare Profesională se vor desfășura în județele Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Ilfov și în toate sectoarele municipiului București, pentru următoarele meserii: lucrător finisor în construcții, lucrător în structuri pentru construcții, operator confecționer industrial, lucrător în tricotaje-confecții, brutar, lucrător în morărit și panificație.

Toate cursurile de calificare sunt de nivelul 1, cu o durată de 360 ore. Orele de pregătire teoretică în număr de 120 se vor desfășura după încheierea orelor de muncă, în săli închiriate la sediul firmelor de care aparțin angajații selectați sau în săli apropiate sediilor firmelor selectate. Cele 240 de ore de pregătire practică se vor desfășura la locul de muncă al beneficiarilor.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați: ADPSE CATALACTICA, Str. Simetriei, Nr. 18A, sector 2, Bucuresti, telefon: 021/ 2401410, fax: 0314381006, e-mail: calificat141788@gmail.com.

Aurora Carmen

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.