ASOCIAŢIA ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE LANSEAZĂ AL VIII-LEA ŞANTIER DE SOLIDARITATE

0
406

În perioada 20 iulie – 3 august, asociaţia Ateliere Fără Frontiere va realiza un şantier de solidaritate şi dezvoltare locală în Târgu-Jiu. Acţiunea va avea loc la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale, unde, pe perioada şcolii, sunt găzduiţi 90 de copii aflaţi în dificultate, o parte dintre aceştia suferind de anumite dizabilităţi. Clădirea este un fost orfelinat de capacitate mare, aflat la o distanţă de aproximativ 6 kilometri de oraşul Târgu-Jiu.

Obiectivele propuse pentru şantier sunt amenajarea unui parc de 700 de metri pătraţi, echipat cu mobilier/echipament pentru parcuri de joacă, adaptat nevoilor copiilor; renovarea cantinei complexului, atât interior cât şi exterior, pentru a le garanta copiilor accesul la mese gătite; asfaltarea intrării în complex. Proiectul va fi implementat de o echipă de 13 voluntari din partea Ateliere Fără Frontiere, cărora li se vor alătura şi câţiva locali.

Astfel, proiectul este un apel la implicare responsabilă din partea societăţii civile, care este invitată să participe la dezvoltarea durabilă a regiunii alături de persoane aflate în situaţii sociale dificile, care vor participa activ la îmbunătăţirea comunităţii. Atât instituţiile publice, cât şi companiile private din regiune işi reafirmă astfel valorile şi au şansa de a influenţa opinia publică în privinţa marginalizării şi excluziunii sociale. în intervalul 2007-2013, asociaţia Ateliere Fără Frontiere a realizat 7 astfel de „şantiere” în judeţele Sibiu, Zalău, Dolj, Călăraşi, Arad, Constanţa şi Prahova, în urma cărora au rezultat peste 3000 beneficiari, 180 voluntari, 6 terenuri de sport realizate şi echipate şi 5 săli de informatică dotate.

Acest proiect este susţinut de parteneri responsabili social cum ar fi, Kaufland România, Primăria Târgu-Jiu, Consiliul Judeţean Tg Jiu, Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale. Despre Ateliere Fără Frontiere Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română non-profit de inserţie a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor aflate în mare dificultate, lupta impotriva risipei şi poluării prin recondiţionarea şi reciclarea echipamentelor IT uzate, reutilizarea deşeurilor publicitare prin confecţionarea de sacoşe şi obiecte promoţionale, solidaritatea prin donaţii de echipamente IT pentru proiecte educaţionale şi organizarea de şantiere de solidaritate.

Carmina WEBER

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.