Ziua Patrulei de Reciclare, la Târgu Jiu

0
1227

Tinerii gorjeni au câștigat primul lor premiu național în programul de educație de mediu Patrula de Reciclare și vă invită la sărbătoare!

Vineri, 23 septembrie, începând cu ora 13.00, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, copiii, elevii și profesorii care au adus județul Gorj în topul primelor 3 județe din țară la colectarea deșeurilor electrice, în cadrul programului educativ, vă dau întâlnire la Ziua Patrulei de Reciclare.

Merită să îi cunoașteți pe cei mai tineri ”ambasadori” ai comportamentului responsabil față de mediu, copiii de la care mii de gorjeni au aflat cât de important este să colecteze cu grijă electricele uzate. Convinși să adopte un comportament benefic pentru natură și pentru comunitățile lor, gorjenii s-au mobilizat exemplar alături de copiii lor și au trimis la reciclare 63.400 kg de aparate electronice defecte, becuri și baterii, la ediția 2015-2016 a programului.

Ziua Patrulei de Reciclare va sărbători această performanță reunind toate echipele din județ în centrul orașului

Târgu Jiu, la un eco-party cu ateliere de creație, muzică și surprize pentru cei care aleg să devină Suporterii lor, cu această ocazie. Vor fi prezenți reprezentanții partenerilor de tradiție ai programului: Primăria Municipiului Târgu Jiu și Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Au fost invitați și reprezentanții instituțiilor publice care au suținut programul Patrula de Reciclare: Prefectura Județului Gorj, Consiliul Județean Gorj, Garda de Mediu-Comisariatul Județean Gorj, Agenția pentru protecția mediului Gorj și Inspectoratul de Poliție Județean.

Programul evenimentului:

13.00-16.00 – deschidere, prezentarea Patrulelor câștigătoare , ateliere creative de animație, bricolaj, educație eco, fotografie, percuție și pictură

16.00-17.00 – concert Fabian Sanchez D.I.N.A.M.I.T.A. Se va cânta (și dansa) Imnul Patrulei de Reciclare!

Pe durata întregului eveniment, oricine va vrea să scape de bateriile consumate, becurile arse sau aparatele electrice vechi sau stricate, va primi cadouri-surpriză de la Patrula de Reciclare. Bateriile, becurile și aparatele electrice mici pot fi aduse direct la Cortul Suporterilor, în Piața Prefecturii (între orele 13.00-17.00). Și cei care au aparate electrice mari de care vor să scape sunt așteptați la Cortul Suporterilor, unde vor putea solicita gratuit, ridicarea de la domiciliu a acestora.

Patrula de Reciclare a și reînceput! Educatorii, învățătorii, profesorii din județ sunt invitați să se înscrie în noua ediție a programului, pe site-ul www.patruladereciclare.ro până pe 21 octombrie, ora 23.00.

www.patruladereciclare.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.