Peste 1500 de gorjeni sunt diagnosticaţi cu obezitate

0
599

Statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, relevă faptul că pe parcursul anului trecut au intrat în evidenţă sute de obezi, la finele anului rămânând în statistici 1.527 de persoane diagnosticate cu obezitate. În acest an a continuat să crească numărul persoanelor diagnosticate cu obezitate, dar au existat și persoane care au reușit să lupte cu kilogramele în plus, astfel că, la sfârşitul trimestrului II au rămas în evidenţele medicilor 1.512 obezi.

Statistic vorbind, peste 21% dintre românii cu vârsta peste 18 ani suferă de obezitate, după cum arată şi rezultatele Studiului epidemiologic ORO de prevalenţă a obezităţii şi a factorilor de risc ai obezităţii în populaţia adultă din România. Cercetarea a inclus un eşantion de aproximativ 2100 de persoane adulte, din opt centre regionale: Bihor, Bucureşti, Cluj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Suceava, Timiş. Eşantionul analizat în Studiul ORO a fost reprezentativ statistic pentru populaţia adultă din România. Demarat în vara anului 2014, studiul a fost derulat de o echipă de opt investigatori români, medici cu specialitatea de diabet, nutriţie şi boli metabolice, coordonată de către Conf. Univ. Dr. Gabriela Roman. Conform analizei, rata obezităţii creşte odată cu vârsta, astfel că în timp ce la adulţii de până în 39 de ani obezitatea este prezentă la 9,9% dintre aceştia, procentul creşte la 30,1% la grupa de vârstă 40-59 ani şi ajunge la 41,6% la persoanele peste 60 ani.

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, pe parcursul primulelor două trimestre din anul 2018, încă 46 de persoane au fost diagnosticate cu obezitate morbidă. “ În acest an a continuat să crească numărul persoanelor diagnosticate cu obezitate, la sfârşitul trimestrului II au rămas în evidenţele medicilor 1.512 persoane diagnosticate cu obezitate”, a confirmat purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Trebuie precizat că tratamentul obezităţii constă în reducerea excesului de greutate printr-un regim; atunci când obezitatea este provocată de o boală, aceasta trebuie să fie tratată. Indiferent de situaţie, obezilor li se recomandă să consulte un specialist înainte de a începe o cură de slăbire.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.