„Tradiție și continuitate în artele marțiale gorjene”

0
753

Asociația C.S. Karate Kyokushinkai Târgu-Jiu a desfășurat, în perioada 12-14.10.2018, stagiul de pregătire pentru copii, juniori, tineret și seniori, la Complexul Tisa, Băile Olănești. Această activitate sportivă a fost parte a unui proiect județean, intitulat „Tradiție și continuitate în artele marțiale gorjene”, cofinanțat de către Direcția județeană pentru sport Gorj și Ministerul Tineretului și Sportului, în cadrul programului România în mișcare.

   Proiectul „Tradiție și continuitate în artele marțiale gorjene” a reprezentat oportunitatea de a pregăti suplimentar, din punct de vedere tehnic, sportivii C.S. Karate Kyokushinkai Târgu-Jiu în vederea participării la competițiile naționale și internaționale de Karate Kyokushinkai din România pentru copii, juniori, tineret și seniori din toamna anului 2018. Grupul țintă desemnat pentru această acțiune a fost constituit din sportivii legitimați ai AS.C.S. KARATE KYOKUSHINKAI TÂRGU-JIU, instructorii sportivi și antrenorii colaboratori, practicanți de Karate Kyokushinkai, cu vârste cuprinse între 5 – 50 ani  (copii, juniori, tineret și seniori), în total participând la această activitate 50 de persoane. “Antrenamentele au fost coordonate de către Shihan TUDOR NICOLAIE, 5 DAN, care ne-a condus într-o lume minunată a artelor marțiale, în general, și a karate-ului kyokushin, în special, și căruia-i  suntem recunoscători  pentru sprijinul acordat în îndeplinirea obiectivelor noastre! Felicităm pe toți participanții la această activitate sportivă! Mulțumim părinților pentru sprijin, încredere și susținere!”, a declarat Sensei Dorin Dumitru, 3 DAN.

Proiectul „Tradiție și continuitate în artele marțiale gorjene” a reprezentat oportunitatea de a pregăti suplimentar, din punct de vedere tehnic, sportivii C.S. Karate Kyokushinkai Târgu-Jiu în vederea participării la competițiile naționale și internaționale de Karate Kyokushinkai din România pentru copii, juniori, tineret și seniori în anul 2018 (Bucharest Challenge Cup/ 19-20.10.2018, Liga Kyokushin- ed. aIII-a si „Cupa Europeana de Karate Kyokushin Open” pentru copii, juniori și tineret  – Sibiu/ 09-10.11.2018 ), iar obiectivele propuse au fost îndeplinite. Unul dintre cele mai improtante obiective a fost cel de promovare a artelor marțiale și efectele benefice ale practicării acestora în rândul populației tinere,  precum și promovarea imaginii municipiului Târgu-Jiu, nu doar ca un centru cultural de talie europeană și mondială, ci și ca gazdă a unor activități sportive de anvergură națională; proiectul va continua și urmărește să cheme elevii și studentii să înceapă studierea și practicarea arțelor marțiale, ca element educațional activ, participând astfel la procesul educațional al tinerei generații, alături de școală și familie. Un alt obiectiv atins al proiectului a fost creșterea încrederii în forțele proprii a tinerei generații, formarea unei comunități gorjene puternice, bazate pe respect, bun simț, ajutor reciproc, unitate și alte valori sociale și umane, în anul Centenar 2018.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.