Sebastian Domozină ,,vocea” alb-albaştrilor de la Craiova

0
425
Foto: Adevărul
Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Sebastian Domozină vede lumina lumii în Olt, la Ianca la 15 iulie 1938. A fost  jurnalist și comentator sportiv radio.

În casele oltenilor şi românilor vocea sa s-a auzit pentru prima dată în 1954, an în care echipa ,,Băniei” debutează în primul eşalon fotbalistic sub conducerea lui Nicolae Oţeleanu.

A absolvit Liceul „Frații Buzești“ din Craiova și apoi Facultatea de Ziaristică din București.

Prima sa transmisiune radiofonică a avut loc în anul 1964, în primul sezon al Universității Craiova în Divizia A, la meciul Știința Craiova – Universitatea Cluj 1-0. Până în decembrie 1989, Domozină a fost corespondent principal al redacției de actualități din Radioteleviziunea Română pentru județele Dolj, Gorj, Olt și Mehedinți. Începând din anul 1990 a fost director al postului Radio Oltenia Craiova.

În decursul carierei, el a realizat aproape 1.000 de transmisiuni în direct de la meciurile Universității Craiova. Ultima transmisie radiofonică a sa avut loc în anul 1995. Sebastian Domozină era renumit pentru viteza sa în exprimare, comentariile sale fiind foarte rapide.

Sebastian Domozină a trecut la cele veșnice la data de 10 octombrie 1997 în orașul Craiova și a fost înmormântat în cimitirul Ungureni, la câțiva metri de mormântul golgheterului Universității Craiova, Ion Oblemenco.

Foto: www.lupamea.ro
Foto: www.lupamea.ro

În semn de apreciere, în anul 2002, Sebastian Domozină a fost declarat cetățean de onoare post-mortem al municipiului Craiova. De asemenea, în luna octombrie a anului 2003, Primăria din Ianca a dezvelit o placă memorială la Sala de sport „Sebastian Domozină“. Cu aceeași ocazie, Consiliul Local l-a declarat post-mortem „cetățean de onoare al comunei Ianca”.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.