A cincea ediţie a Mediaş Bike Marathon

0
1
Sursa foto: Mediaş Bike Marathon | Facebook

Sâmbătă, 17 septembrie 2022, municipiul Mediaş va găzdui cea de a V-a ediţie a competiţiei de tip cross country “Mediaş Bike Marathon”, un eveniment sportiv de excepţie, la care s-au înscris până în acest moment 420 de sportivi, amatori şi licenţiaţi, atât din ţară, cât şi din străinătate. Aceştia se vor bucura de un traseu curat şi bine marcat din zona Colinelor Transilvaniei, care include localităţi precum Biertan şi Copşa Mare, dar şi o parte din traseul Via Transilvanica, organizatorii având ca obiectiv pe termen lung promovarea obiectivelor turistice din zona de nord a judeţului Sibiu.

Întregul eveniment va fi organizat de către Primăria Municipiului Mediaş, Asociaţia de Turism şi Ecologie Dianthus, Asociaţia MEDIAŞ 750 de ani, CS Next Sports, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Colinele Transilvaniei, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sibiu şi al comunităţii locale de ciclişti.

Ca şi la ediţiile precedente, competiţia va avea trei probe principale distincte, diferite ca şi lungime şi grad de dificultate: traseul de 25 de km, traseul de 40 de km şi traseul de 75 de km, cu categorii diferite de vârstă, atât la feminin cât şi la masculin. De asemenea, va fi menţinută şi secţiunea de e-bike, desfăşurată pe traseul de 40 de kilometri, inaugurată la ediţia anterioară a MBM, la care au concurat 12 sportivi, pe biciclete electrice. Startul competiţiei va fi dat, ca de fiecare dată, pe strada J. Honterus, unde se va desfăşura şi festivitatea de premiere a câştigătorilor, la toate categoriile.

Pentru cei mai mici iubitori ai ciclismului va fi din nou organizată secţiunea “Kids Race”, la care vor putea lua parte copii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani. Pentru aceştia, traseul va fi amenajat pe diferite distanţe, corespunzătoare categoriilor de vârstă, pe strada Johannes Honterus.

Fondul de premiere va fi şi în acest an unul consistent, în valoare totală de 21.500 lei. Premiile în bani vor fi acordate câştigătorilor locurilor I, II şi III ai categoriilor aferente traseelor de 40 şi 75 de kilometri. În ceea ce priveşte premiile oferite câştigătorilor la 25 de kilometri, acestea vor consta în produse de ciclism oferite de către organizatori, iar la categoria de e-bike premiile vor fi de asemenea produse oferite de către sponsori.

untitled-2