Vicepreşedintele CJ Vaslui trimis în judecată de procurorii DNA

0
380
Foto: www.monitoruldevaslui.ro
mihalachi vasile
Foto: adevarul.ro

MIHALACHI VASILE, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, BUTNARU LIVIU, director al Agenţiei Judeţene Vaslui a Autorităţii Rutiere Române, VIERIU VASILE, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Tehnice a Consiliului Judeţean Vaslui, ROPOTĂ DĂNUŢ, referent în cadrul Agenţiei Judeţene Vaslui a Autorităţii Rutiere Române,
în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
În anul 2008, inculpaţii Butnaru Liviu, Mihalachi Vasile, Vieriu Vasile şi Ropotă Dănuţ care, în calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judeţean de persoane, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a legislaţiei în vigoare care reglementează transportul public judeţean, au determinat înlăturarea unor societăţi comerciale – operatori de transport public rutier – de la atribuirea unor trasee de transport, firme care fie au câştigat licitaţiile în mod legal fie au fost împiedicate să participe la alte licitaţii.
În această modalitate, au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au încercat în mod onest să dobândească dreptul de a desfăşura serviciul de transport public pe raza judeţului Vaslui. Pe de altă parte, a fost creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizaţi în sumă totală de 2.659.845 lei, reprezentând sumele obţinute din operarea traseelor atribuite nelegal.

Societăţile comerciale ale căror interese patrimoniale au fost afectate s-au constituit părţi civile în procesul penal cu suma totală de 140.000 euro.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Vaslui.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.