Un dosar penal pentru evaziune fiscală şi 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 5.000 lei în urma unei razii efectuate pe raza oraşului Tismana

0
214

Un dosar penal pentru evaziune fiscală, suspendarea activităţii unei societăţi comerciale şi 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 5.000 lei, este rezultatul unei razii efectuate în oraşul Tismana.

Sâmbătă, 18 mai a.c., poliţiştii din oraşul Tismana, împreună cu cei din cadrul posturilor de poliţie Godineşti şi Padeş, precum şi comisari din cadrul Gărzii Financiare secţia Gorj şi reprezentanţi ai ITM Gorj au efectuat o razie în oraşul Tismana şi comunele Padeş şi Godineşti.

În acest context, a fost identificat Ţ.I., de 62 ani, din comuna Padeş, care, în calitate de administrator nu a înregistrat în evidenţele financiar contabile ale societăţii venituri obţinute din activitatea de producere şi comercializare pâine şi produse de panificaţie la brutăria din satul Călugăreni, în cuantum de 32.000 lei, pentru perioada iulie 2012-mai 2013.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate au fost identificate documente şi înscrisuri extracontabile care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, a fost suspendată activitatea unei societăţi comerciale pentru lipsa casei fiscale de marcat, fiind aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 600 lei, conform Legii nr.82/1991 (legea contabilităţii). Totodată, poliţiştii au mai aplicat alte şapte sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.780 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 R privind protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ illicit, a prevederilor Legii nr. 61/1991M pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, a fost dispusă indisponibilirzarea în vederea confiscării a peste 400 ţigarete, în valoare de 250 lei.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.