UN CONSTĂNŢEAN A DAT FOC ŢIGĂRILOR DE CONTRABANDĂ ÎN TIMPUL UNEI PERCHEZIŢII

0
246
Foto: www.gazetabt.ro
Foto: www.gazetabt.ro
Foto: www.gazetabt.ro

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat două percheziții domicilare pe raza municipiului Constanta, în urma cărora au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 20.621 țigarete netimbrate și au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor un autoturism marca Opel Astra și 50 litri de motorină.

Contrabandistul s-a gândit să le dea şi poliţiştilor ,,să fumeze”

În timpul percheziţiei suspectul a decis că cel mai convenabil ar fi să incendieze o parte din ţigaretele nedescoperite încă de poliţişti, încercând astfel să scape de probe , dar şi oferindu-le organelor competente prezente la faţa locului ceva de pufăit.

Să o luăm cu începutul

În data de 16.01.2014 polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanța au desfășurat, în baza unei informații, o acțiune de prevenire și combatere a traficului cu produse din tutun în zona de competență.

Astfel, pe raza municipiului Constanța, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Opel Astra, condus de cetățeanul român O.N., în vârstă de 42 ani. În autoturism au fost găsite 13.000 de țigarete netimbrate pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta deocumente justificative. Extinderea cercetărilor a stabilit faptul că respectivul conducător auto a achziționat țigaretele de la un alt cetățean român, B.L.S, în vârstă de 34 ani.

Revenim la momentul incendierii

Pentru continuarea cercetărilor polițiștii de frontieră au solicitat mandate de percheziție la două imobile din municipiul Constanța.

În locațiile respective au fost descoperite alte 7.621 de țigarete netimbrate de diferite mărci, pentru care proprietarul nu a putut prezenta documente legale.

În timpul acțiunii polițiștilor de frontieră, proprietarul celor două imobile a încercat să distrugă țigaretele prin ardere.

Deoarece în imobile exista și o cantitate de motorină, polițiștii de frontieră au solicitat intervenția I.S.U. Dobrogea, care a deplasat la fața locului un echipaj de intervenție care a stins incendiul.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor întreaga cantitate de țigarete, evaluată la aproximativ 10.000 lei, autoturismul Opel Astra în valoare de aproximativ 2.000 euro, precum și o cantitate de 50 litri de motorină.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, prin,,deținere, transport și comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă’ și evaziune fiscală, prin deținerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantități de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate și marcate necorespunzator peste limita a 10.000 țigarete”.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.