UN AVOCAT DIN BAROUL MEHEDINŢI, SUB CONTROL JUDICIAR PENTRU CUMPĂRARE DE INFLUENŢĂ

0
424

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Scorobete Radu, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

,,În perioada 11-12.03.2014, în calitatea sa de avocat în cadrul Baroului Mehedinți, asigurând asistență juridică unei persoane cercetate în stare de reținere pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, inculpatul SCOROBETE RADU a promis unui ofițer de poliție judiciară din cadrul Poliției orașului Lipova că îi va remite suma de 500 de euro pentru ca acesta să intervină la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lipova.

Scopul acestei intervenții a avocatului era acela de a-l determina pe procuror să dispună, față de clientul său, o măsură preventivă, neprivativă de libertate, astfel încât acesta să fie pus în libertate la expirarea perioadei de reținere și să fie cercetat în continuare în stare de libertate.

De precizat este faptul că, în realizarea activității infracționale, inculpatul Scorobete Radu a dat dovadă de prudență, în sensul că s-a ferit să remită suma de 500 de euro înainte de luarea hotărârii cu privire la clientul său. Chiar a insistat ca acest lucru să se petreacă la biroul său, atunci când va avea certitudinea că suspectul va fi cercetat în stare de libertate.

La data de 12.03.2014, față de inculpatul Scorobete Radu s-a dispus măsura controlului judiciar pe durata urmăririi penale.

În cauză au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Rămân de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara, cu propunerea de a se menține măsura preventivă a controlului judiciar aplicată inculpatului Scorobete Radu.”

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.