REŢEA SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDA DE DROGURI DE MARE RISC DESTRUCTURATĂ DE PROCURORII DIICOT ORADEA

0
193

diicot

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a 10 inculpați, urmare a destructurării unui grup infracțional organizat transfrontalier, specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc și finanțarea infracțiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc.

În fapt, din probele administrate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă ca inculpatul P. V. D., în calitate de inițiator al grupului infracțional organizat, a procurat, din mai multe state din America de Sud, cantitatea de aproximativ 12,5 kg cocaină, drog de mare risc pe care, prin intermediul celorlalți membri ai grupării, a expediat—o în vederea comercializării pe teritoriul Ungariei, prețul fixat fiind de 50.000 euro/kg.

De menționat este faptul că liderul grupului infracțional organizat a mai fost condamnat pentru același gen de infracțiuni, la pedepse de 15 ani, respectiv 25 ani închisoare, iar în prezenta cauză a asigurat coordonarea și finanțarea întregii activități infracționale.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au cooperat în această cauză cu autoritățile judiciare competente din Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru și Italia.

Suportul specializat a fost asigurat de Serviciul Român de Informații.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluționare Tribunalului Bihor.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.