PROCURORII DIICOT BRAŞOV ÎMPREUNĂ CU OFIŢERI BCCO DE PE RAZA MAI MULTOR JUDEŢE ,,AU BĂTUT” LA UŞA MAI MULTOR PERSOANE SUSPECTATE DE INFRACŢIUNI INFORMATICE

0
254
FOTO: www.craiovaniuz.ro
FOTO: www.craiovaniuz.ro
FOTO: www.craiovaniuz.ro

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Bacău, București, Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au efectuat în data de 17 ianuarie 2014, un număr de 28 de percheziții domiciliare, pe raza mai multor județe, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea infracțiunilor prin intermediul sistemelor și rețelelor informatice.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că numiții B.A, C.V.R și D.I.F , în perioada 2012 — 2013, au constituit un grup infracțional organizat, structurat pe mai multe paliere, la care au aderat pe parcursul anilor 2012, respectiv 2013, peste 11 persoane, în scopul săvârșirii de infracțiuni prin falsificarea cardurilor bancare și efectuarea de retrageri neautorizate în scopul obținerii unor însemnate profituri materiale, în special din țări ale comunității europene dar și din afara Europei.

S-a stabilit faptul că B. A, în calitate de coordonator și finanțator al grupării, a recrutat mai multe persoane apropiate, din localitatea sa de domiciliu, pe care le controla în mod direct și care, în cazul în care nu executau comenzile ‘liderului’, puteau fi supuse unor violențe în mod direct sau erau amenințate cu violențe asupra membrilor familiilor lor, care erau cunoscute în mod de lider.

Numitul C.V.R asigura transmiterea dispozițiilor către palierele inferioare păstrând legătura permanentă între lider și executanți dar se implica și în activitatea de racolare a altor persoane în scopul atragerii acestora în activitatea infracțională.

Referitor la numitul D.I.F, există suspiciunea rezonabilă că asigura atât necesarul tehnic de echipamente cât și atragerea altor parteneri sau executanți în activitatea infracțională cu cărți de credit fraudate, având în mod real posibilitatea aceasta datorită multiplelor relații pe care le dezvoltase în acest mediu infracțional.

Parte din echipamentele destinate accesării sistemelor informatice și falsificării instrumentelor de plată electronică erau procurate de către membrii grupării din străinătate, de ex. Honk Kong.

Ulterior aceste dispozitive erau montate și folosite pentru realizarea operațiunilor de skimming, la diverse ATM-uri în țări din Europa (Germania, Ungaria, Spania, Franța).

La sediul D.I.I.C.O.T — Serviciul Teritorial Brașov urmează să fie aduse în vederea audierii peste 20 de persoane.

În cauză s-a cooperat cu autorități judiciare și polițienești din Germania, Spania și Franța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații, Direcția Operațiuni Speciale și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și al S.I.P.I — Brașov.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.