Poliţiştii au descins ,,după fumul de ţigară”

0
209

Ziua de luni ,,a debutat” cu un număr de cinci percheziţii domiciliare în Gorj şi Mehedinţi. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Mehedinţi, alături de colegii de la Serviciul de Operaţiuni Speciale şi Poliţia oraşului Baia de Aramă au descins la mai multe persoane suspectate de trafic de ţigări din Motru şi Baia de Aramă.

Foto: www.lupamea.ro

 Ca dovadă că ,,în terenul poliţiştilor nu se fumează”, în urma percheziţiilor, au fost ,,săltate” peste 600.000 de ţigarete a căror valoare depăşeşte 300.000 lei. Ţigările, ,,importate” din Serbia, Muntenegru şi Ucraina erau nemarcate sau marcate necorespunzător, se arată într-un comunicat al IGPR.

Contrabandişti evazionişti, ridicaţi de poliţişti

În urma acţiunii poliţiştilor, trei persoane, două din Baia de Aramă şi una din Motru, sunt cercetate pentru contrabandă, evaziune fiscală şi ,,deţinere în afara antrepozitului fiscal de mărfuri accizabile nemarcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete”. Aceştia au vândut ţigări de contrabandă, prin intermediul unor societăţi comerciale şi fără a plăti impozite la bugetul de stat.

Sandu Dudău din Motru, cunoscut al mediilor de poker şi remi ,,de la gară”, alături de cele două persoane din Baia de Aramă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Activitatea traficanţilor era monitorizată de mai bine de o lună de către poliţişti, care, ştiau cu exactitate modul în care erau introduse ţigările în ţară şi traseul pe care îl urmau. ,,Afacerea” cu profituri grase, începea undeva în vest, prin introducerea ţigărilor în ţară după care urma transportul şi plasarea acestora pe piaţa neagră de către membrii grupării.

Buna desfăşurare a percheziţiilor s-a  realizat şi cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale a IGPR.

(A.P)

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.