PISTOL VECHI DE PESTE 150 ANI DESCOPERIT DE POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ MEHEDINȚENI

0
1125

Un pistol vechi de peste 150 de ani a fost descoperit de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Svinița în dreptul ruinelor cetății medievale Tri Kule.

În data de 29.01.2015 ora 12.30, pe timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat o patrulă de cercetare a poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Svinița a descoperit, la kilometrul fluvial 991 al malului Dunării, în dreptul ruinelor cetății medievale Tri Kule, un pistol vechi în stare de funcționare, care datează probabil din perioada anilor 1800-1850.

Pistolul cu părțile de lemn deteriorate și având percutorul rupt a fost scos la suprafață de scăderea apelor fluviului Dunărea.

pistol vechi1

Nu este prima dată când polițiștii de frontieră mehedințeni descoperă obiecte cu valoare istorică și arheologică în Clisura Dunării, în ultimii ani fiind descoperite diverse obiecte de artizanat din epoca medievală, acestea fiind trimise spre expertizare instituțiilor de specialitate. De asemenea, polițiștii de frontieră au informat, de fiecare dată, și arheologii din cadrul Muzeului Regiunii Porțile de Fier.

Polițiștii de frontieră au luat măsura informării instituțiilor competențe și de predare a pistolului, spre expertizare, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.