PERCHEZIȚII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI INFRACȚIONALE, SPECIALIZATĂ ÎN ÎNȘELĂCIUNI CU CONSECINȚE DEOSEBIT DE GRAVE ȘI EVAZIUNE FISCALĂ

0
215

diicot

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Sălaj și procurorii D.I.I.C.O.T. . — Biroul Teritorial Sălaj au efectuat 20 de percheziții domiciliare, la membrii unei grupări infracționale, specializată în comiterea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și evaziune fiscală.

La data de 20 ianuarie a.c., polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu cei din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și Mureș, sub supravegherea procurorilor D.I.I.C.O.T. — Biroul Teritorial Sălaj au efectuat 20 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Sălaj, Covasna, Maramureș și Satu Mare, pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializată în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și evaziune fiscală.

La acțiune au mai participat și polițiști ai Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, Maramureș, Neamț și Satu-Mare și jandarmi din cadrul Brigăzi Mobile Cluj Napoca și I.J.J. Salaj.

În fapt, membrii grupării infracționale sunt suspectați că, începând cu anul 2008 ar fi achiziționat diferite produse, în cantități foarte mari, (materiale de construcție, îngrășăminte chimice, calculatoare, laptopuri, sisteme tip DVD, camere video, etc.) de la mai multe depozite de pe raza județelor Sălaj, Cluj, Satu Mare, Bihor, Maramureș, Brașov și Prahova, pe care le-au plătit cu file CEC sau bilete la ordin, fără a avea acoperirea necesară.

Ulterior, bunurile erau vândute de către o parte din membrii grupării, altor membrii ai aceluiași grup infracțional, care dețineau depozite și care le comercializau pe piața neagră la un preț de aprox. 50% din valoarea reală a acestor bunuri.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că societățile folosite de către membrii grupării nu au desfășurat niciun fel de activitate productivă sau comercială reală, acestea fiind înființate sau preluate doar în scopul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală.

Prejudiciul creat a fost estimat la aproximativ 600.000 de euro, totodată fiind identificate, până în prezent, 50 de părți vătămate.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente contabile, peste 40.000 de euro, ștampile ale unor societăți comerciale folosite pentru activitatea de inducere în eroare și instrumente de plată.

În cauză, a fost dispusă măsura reținerii față de nouă dintre suspecți, urmând a fi prezentați Tribunalului Sălaj, cu propunere de arestare preventivă, totodată fiind solicitată arestarea preventivă, în lipsă, pentru două persoane care s-au sustras urmăririi penale și au dispus alte măsuri preventive față de alte două persoane.

Acțiunea a beneficiat de suportul operativ al specialiștilor D.I.P.I.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.