Percheziţii în Meteorul din Ploştina

0
230

În după-amiaza zilei de joi, 20 iunie a.c. lucrătorii Poliţiei Motru sub un soare arzător, au reuşit să surprindă ,,zgomotul manelelor” de la nunta de căldărari şi un fapt inedit de week-end. O familie de rromi ,,spinteca” cablul de la cariera Jilţ, în ,,duşmănie” în curtea casei şi de la mic la mare,,lucrau peste orele de  program”, nu ca minerii care au trecut la program redus de lucru. S-au făcut percheziţii, s-au găsit locuri ascunse şi au fost descoperite ,,zăcăminte de cupru” cam de cca.350 kg. Până la final s-a lăsat şi cu o reţinere şi nu doar atât, pentru că cercetările continuă.  

Acţiune în Meteorul din Motru

În cartierul de rromi din Ploştina, ziua de joi a adus nunţi ţigăneşti cu chef mare, lăutari, voie bună şi sarmale servite-n farfurii de porţelan. Tot acolo, dar în alte curţi se organizase ,,o clacă” unde se depănau amintiri de afaceri şi de la puradel până la cea cu părul alb în năframă, se trăgea cu şuriul în mantaua, nu soldăţească, ci a cablului furat din unităţile miniere. Pe stradă, parcă la veghe stăteau ,,poliţişti mascaţi” de la trupele de intervenţie rapidă, judiciarişti, criminalişti şi alţi poliţişti cu uniforme şi grade, pentru că nu aveau invitaţie la nuntă, ci doar o ,,depeşă” de la judecătorie.

Percheziţii în locuri ascunse

S-a răscolit totul prin case şi curte, ,,nerămânând nici un fir de iarbă neverificat” şi surpriză, ,,un zăcământ de cupru în funii crescute gata” aproape la fel de valoros ca cel de Roşia Poieni a fost descoperit în ,,subsolul casei”, ceea ce ne face să credem că este acolo ,,de mii de ani”. S-au extras zăcămintele, s-au adunat mantalele şi s-a cântărit ,,captura”, stabilindu-se că ,,în mină” cuprul ,,crescuse” până la cantitatea de350 kgşi poate ajungea la alte valori dacă organele de poliţie nu-şi luau ,,lămpaşul şi piconul” să treacă la acţiune.

La unii nuntă şi ,,la alţii înmormântare”

Ca un făcut şi aproape ca la fiecare nuntă tigănească poliţia şi-a făcut apariţia tocmai în mijlocu’ distracţiei, numai că de această dată nu ca să dea darul ci doar să ,,răstoarne carul”. S-a ,,furat” o tigancă şi s-a dus în arestul IPJ Gorj, s-a  ridicat şuriul de ,,spintecat cablu” şi cam atât. Apropo, într-o parte a ţigăniei încă se mai aude ,,muzica” cătuşelor.

 

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.