O FAMILIE DE SIRIENI A ÎNCERCAT SĂ INTRE FRAUDULOS ÎN ROMÂNIA

0
208

frontiera

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat o familie de sirieni, formată din doi adulți și un copil, care a încercat să intre ilegal în țară, pe jos, prin zona verde, cu scopul de a ajunge într-o țară din spațiul Schengen.

Migranții sirieni au beneficiat de ajutorul a doi facilitatori, cetățeni sirieni rezidenți în București, care intraseră legal în țară prin P.T.F. Ostrov cu un autoturism marca Mercedes C 220, înmatriculat în România.

Pe teritoriul României, familia de sirieni a beneficiat de complicitatea altui cetățean sirian și a soției acestuia, cetățean român, care i-au transportat cu un autoturism marca Mercedes model E 220.

În data de 22.01.2014, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfășurat, în baza unei informații, o acțiune de combatere a migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 13.10, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Ostrov, un autoturism marca Mercedes model E 220, înmatriculat în România, în care se aflau opt persoane.

În autoturism se aflau doi bărbați, două persoane de sex feminin și patru copii, care au declarat că sunt cetățeni români și sirieni.

În urma verificărilor a rezultat faptul că trei dintre pasageri, care formează o familie de cetățeni sirieni, un bărbat de 34 ani, o femeie de 23 ani și un copil de 3 ani, au trecut pe jos ilegal ‘frontiera verde’ dinspre R. Bulgaria. Aceștia au fost preluați din apropierea frontierei de șoferul autoturismului, un cetățean sirian de 40 ani, însoțit de soția acestuia, cetățean român, în vârstă de 32 ani, care erau însoțiți de trei copii minori.

Extinderea cercetărilor a condus la oprirea unui alt autoturism marca Mercedes C 220, înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni sirieni cu vârste de 46 respectiv 49 ani, rezidenți în București.

Din verificări s-a stabilit că unul dintre sirienii aflați în autoturismul Mercedes C 220, rudă cu familia de migranți, a luat legătura telefonic cu șoferul autoturismului Mercedes E 220, pe care l-a rugat să-i preia pe conaționalii săi.

Cei doi cetățeni sirieni și-au continuat călătoria spre România, trecând legal prin P.T.F. Ostrov, cu scopul de a prelua, din apropierea frontierei, familia de sirieni care trecuse în mod ilegal, pentru a o transporta într-o țară din spațiul Schengen.

Cercetările au scos la iveală faptul că cetățenii sirieni din autoturismul Mercedes C 220 au facilitat transportul familiei de sirieni pe ruta Siria — Libia — Turcia — Bulgaria — România, destinația finală a călătoriei fiind o țară din spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de ‘intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat’, faptă prevăzută și sancționată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, cetățenilor sirieni care au intrat ilegal în România, cetățeanului sirian și soției acestuia, cetățean român, actele premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de ‘complicitate la intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat’, faptă prevăzută de art. 26 Cod Penal raportat la art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001 , iar cei doi cetățeni sirieni rezidenți în București sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘trafic de migranți’, faptă prevăzută de art. art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001

Cei trei migranți vor fi predați la finalizarea cercetărilor, autorităților de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.