NICULĂIȚĂ IACOB, PROCUROR LA PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CARACAL; TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ

0
315

dna

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului NICULĂIȚĂ IACOB, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență, în formă continuată (două acte materiale).

De asemenea, s-a dispus trimiterea, în judecată, în stare de libertate, a inculpatului MUșAT CONSTANTIN, persoană fără o calitate anume, în sarcina căruia s-a reținut complicitate la trafic de influență în formă continuată (două acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii noiembrie 2012, inculpatul Niculăi?ă Iacob a pretins de la un denunțător suma de 5.000 euro, lăsându-l să creadă că, prin calitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, va influența un alt procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt care efectua cercetări față de denunțător pentru săvârșirea unei infracțiuni grave, astfel încât acest din urmă magistrat să nu dispună trimiterea în judecată a denunțătorului. În schimbul promisiunii intervenției pe lângă procurorul de caz, inculpatul a primit de la denunțător, în cursul lunii decembrie 2012, suma de 22.500 lei (1.500 euro și 15.750 lei), prin intermediul inculpatului Mușat Constantin.

În cursul lunii octombrie 2013, inculpatul Niculăiță Iacob a mai pretins de la același denunțător, prin intermediul lui Mușat Constantin suma de 6.000 euro, prevalându-se de o relație apropiată cu procurorul de ședință din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru ca acesta din urmă să accepte administrarea unor probe în cursul cercetării judecătorești, din care să rezulte o altă stare de fapt decât cea prezentată prin rechizitoriu, astfel încât rezultatul procesului să fie aplicarea unei pedepse cu suspendare față de denunțător.

Amintim că, în cursul zilei de 10 noiembrie 2013, inculpatul Niculăiță Iacob a primit suma de 6.000 euro de la denunțător, situație în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante (comunicat nr. 989/VIII/3 din 11 noiembrie 2013).

La data de 11 noiembrie 2013, la cererea procurorilor anticorupție, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, a inculpatului Niculăiță Iacob.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. și de sprijinul de specialitate al SRI.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.