„Justiţiarii” publici

0
243

„Justiţiarii” publici

Vânzările anterioare, „mătuşismele”, specula, ,,împrumutul” dar şi alte metode de “băieţi deştepţi” sunt sursele de înnavuţire.  În România, de cele mai multe ori „justiţiarii” şi oamenii plătiţi din bani publici, cei ce ar trebui să se afle în slujba cetăţenilor au averi impresionante

    Uneori primul-ministru comandă, la tonă, deodorant şi apă de colonie cabinetului său, alte ori are poftă de Kent, Dunhill, “Vog”, alte ori de un “întăritor” să numere mai bine profitul din 10 în 10. Dacă privim atenţi declaraţiile de avere ale unor angajaţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, observăm că există discrepanţe… luând totodată în seamă şi declaraţia doamnei Mona Pivniceru (Ministrul Justiţiei). Doamna ministru deţine un teren intravilan de 7.100 mp  în comuna Tulgheş, o casă de vacanţă în aceiaşi comună, ambele dobândite în anul (2007). Are un apartament în Iaşi de 65,66 mp, dar şi două autoturisme (Volkswagen şi Linhai). NU deţine bijuterii fiind probabil alergică la metale rare sau pur şi simplu doreşte să fie de o naturaleţe aparte… Are însă mai multe conturi la BRD, conturi ce ajung la valoarea de 96.543,36 RON, dar şi unul mai mic… mic mic rău de 0,76 Euro. Nu are bani de dat statului şi băncilor, iar venitul în ultimul an fiscal este de 157.958 RON.

Preşedinta ICCJ pare cel mai onest slujitor al statului dacă privim declaraţia de avere. Nu deţine terenuri, are un apartament în Galaţi de 37,63 mp dobândit în anul (1992) prin Fondul Locativ de Stat şi două autoturisme (Dacia 1310 şi Matiz). Nu deţine bijuterii sau opere de artă. Nu are active financiare, însă este datornică. Datoriile domniei sale se ridică la suma de 22.916 Euro. Venitul său în ultimul an fiscal este de 238.546 RON.

Vice-preşedinta ICCJ, doamna Popa Rodica Aida, pare să fie devoratoare de entertainment şi mare fan al gadgeturilor şi electronicelor. Valoarea electronicelor achiziţionate de aceasta se ridică la suma de 18.571 Euro. Iubeşte arta şi bibelourile, dar şi bijuteriile, contravaloarea acestor ridicâdu-se la suma de 17.415 Euro. Are şi dânsa datorii, ca tot românul, datorii de 24.000 RON, iar veniturile anuale ating suma de 181.354 RON.

Bordea Adrian, preşedinte de secţie în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie deţine terenuri în Târgovişte şi Moroeni, dar şi un fond forestier de 27.200 mp2 (1/6 cotă parte). Are 2 aprtamente, unul în Târgovişte, iar celălalt în Bucureşti, dar şi o casă la Târgovişte-Priseaca cu o suprafaţă de 132 mp. Deţine 2 autoturiseme (Mercedes din 2001 şi un BMW din 2008 achiziţionat in leasing). Are conturi şi depozite bancare atât în euro cât şi în lei ( 159.000 RON şi 13.400 Euro). Veniturile sale anuale ating suma de 178.308 RON.

Judecătoarea Cîrstocea Mariana (ICCJ) deţine 4 terenuri (3 în Bucureşti şi unul în Craiova), dar şi o casă în Bucureşti achiziţionată în (2007). Este posesoare unui Mercedes E200 din (2006) şi nu deţine bijuterii sau conturi bancare. Are însă datorii de 15.000 Euro şi 259.207,98 CHF (franci elveţieni) scadent în (2032). Venitul anual este 131.309 RON.  Si lista poate continua.

Concluzia : Toti sunt ,, datori vânduţi”, au  datorii… în franci elveţieni, iubesc  arta  şi metalele rare, au  salarii ,,mici”, ,,mici”, încât dintr-un singur salariu ar putea fi plătiţi 13-14 (aşa bate  inima) amărăşteni.

În România de mâine, de cele mai multe ori „justiţiarii” şi oamenii plătiţi din bani publici, se afle în slujba cetăţenilor, sunt incoruptibili, intangibili şi curaţi. Oamenii trăiesc liber, iar  din cinci în cinci zile, fiecare se consideră prim-ministru şi vinde, la tonă, deodorant şi apa de gură politicienilor, numai ca să scape de duhoarea tabacică care le-a rămas din campaniile electorale.

Alexandru PREDA 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.