Irakian retinut in zona ambasadei Regatului Unit si Irlandei de Nord pentru posibile acte de terorism

0
228

Irakian reţinut în zona ambasadei Regatului Unit şi Irlandei de Nord pentru posibile acte de terorism

 

   Ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii au asigurat suportul informativ şi au colaborat cu ofiţeri ai B.C.C.O- Biroul de Investigare a Terorismului, dar şi cu procurori D.I.I.C.O.T. pentru reţinerea lui KHZR KARIM FRIAD, acesta  fiind  prins în zona ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord având asupra sa  un cuţit cu lama de 22 cm., intenţionând să comită acte teroriste, ca semn de protest pentru anumite acţiuni inteprinse de guvernele Marii Britanii şi S.U.A. pe teritoriul irakian.

           Cei ce au colaborat la instrumentarea cazului afirmă că irakianul era adept al regimului lui Sadam Hussein şi s-a deplasat pe teritoriul României pentru a comite acte de violeţă, „respectiv  cu intenţia de a  comite  infracţiuni contra vieţii, integrităţii corporale  sau sanatatii unor reprezentanti diplomatici  ai Marii Britanii şi S.U.A. în Romania.”

          Acesta este cercetat pentru infracţiuni prevăzute de ” art.2 alin.1 pct.1 din Legea nr.61/1991 şi art.32 alin.1 lit. « g » in ref. la art.32 alin.1 lit. « a » din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.”

 Alexandru PREDA 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.