Grefieri şi avocaţi “traficanţi” de influenţă

0
224

Grefieri şi avocaţi “traficanţi” de influenţă

Trei inculpaţi au fost trimişi în judecată de către D.N.A.- Serviciul Teritorial Craiova pentru trafic de influenţă în formă continuată, sustragere şi distrugere de înscrisuri oficiale, cumpărare de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi fals material în înscrisuri oficiale.
Inculpatul Toader Ion-Victor, grefier la Curtea de Apel Craiova a pretins suma de 40.500 de Euro de la 13 persoane, în perioada 2011-2012 pentru a facilita anumite decizii judecătoreşti datorită relaţiilor pe care susţinea că le are cu anumiţi judecători din cadrul Curţii de Apel Craiova. Printre persoanele de la care au fost pretinse diverse sume de bani se numără şi inclpata Buluz Anca Constanţa. “În cursul lunii martie 2011, procurorii din cadrul Biroului Teritorial Târgu-Jiu al D.N.A. au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Buluz Anca Constanţa pentru prejudicierea unei bănci cu suma de 1.276.297,50 Euro”. De asemenea Toader Ion-Victor a mai sustras dintr-un dosar penal documente referitoare la o expertiză psihiatrică, falsificându-le şi meţionând că persoana respectivă nu are discernământ.

Avocată pe post de promoter

Buluz Anca Constanţa a luat o ţeapă de 5.000 de Euro de la Toader Ion-Victor, acesta lăsânu-i impresia că poate să intervină pe lângă anumiţi magistraţi care se vor ocupa de dosarul în care este judecată pentru a facilita anumite decizii. Intermediara a fost o avocată din cadrul Baroului Gorj, Creţu Domnica Daniela, care l-a prezentat pe Toader Ion-Victor drept o persoană extrem de influentă printre magistraţii judecători la Curte de Apel Craiova.
La data de 9 noiembrie 2012 inculpatul Toader Ion-Victor a primit de la o altă persoană, în acelaşi scop, suma de 2.000 de Euro fiind prins în flagrant de către procurorii D.N.A. Acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile la data de 10 noiembrie 2012.
La data de 10 noiembrie 2012, procurorii au luat faţă de inculpata Buluz Anca Constanţa măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioada de 30 de zile, interdicţie ce a fost prelungită.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.