FUNCŢIONAR BANCAR, JEFUIT DE HOŢI (VIDEO!)

0
205

 

     Scenariu de film. Imagini şocante. Şuşoteli, priviri după perdea şi teamă. Acestea sunt cuvintele care caracterizează localitatea Meriş, din comuna Broşteni, judeţul Mehedinţi, la finele săptămânii trecute. Liniştea a fost afectată de agitaţie şi teamă. Casa unui funcţionar, de la o bancă din Motru, a fost spartă. Un individ mascat a escaladat gardul locuinţei, a forţat fereastra şi a pătruns în casă ,,fără nici o greaţă” şi tot aşa a plecat, după ce şi-a luat ,,uiumul”, în bijuterii.

 Jaful ,,tras pe peliculă”

      Imaginile surprinse de camerele de supraveghere te duc cu gândul că hoţul l-a urmărit pe proprietar şi a aşteptat momentul prielnic pentru a-şi pune în aplicare planul. Sigur pe el, şi-a schimbat hainele, a stat lângă gard ceva timp, parcă să-şi savureze cafeaua, şi timp de circa o oră ,,a surprins camerele locuinţei”, cotrobăindu-le.

      Funcţionarul bancar a observat casa spartă în momentul în care şi-a adus fiica acasă, de la şcoală. Poliţia a venit, dar nu i-a făcut ordine în casă, ci doar a constatat lipsa unor bunuri şi a ridicat materiale cu care să poată proba săvârşirea infracţiunii. Fac, în continuare, cercetări şi se spune că până hoţul nu va fi prins, unii  nu vor pune ,,geană pe geană”, dar totuşi credem în spiritul civic şi în sprijinul comunităţii, că recunoscându-l pe hoţ, după mers, faţă, mască, mânuşi, ….sprânceană şi barbă, ,,să-l toarne” de urgenţă, că locul, gratuit, pentru acesta este doar după gratii.

  Funcţionarul se teme pentru siguranţa copilului

          Mihai Tudorache a declarat, că din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, după statură şi modul în care se deplasează, hoţul îi este cunoscut, fiind o persoană familiară: ,,Când văd imaginile, mi se pare cunoscut, dar nu mă pot pronunţa în clipa de faţă, nu pot da un nume, nu vreau să vorbesc prostii!”

        În momentul de faţă, până când cazul o să fie soluţionat, principala problemă a părţii vătămate este siguranţa familiei şi nu prejudiciul cauzat de hoţ. ,,…asta era cea mai mare problemă (n.r. – siguranţa familiei)… atunci când am mers şi am descoperit trebuia să o las pe cea mică acolo. Acum o să trebuiască să o las în oraş, nu mai am curaj să o las  acasă. Asta era problema, pentru că paguba nu a fost chiar atât de mare. E un şoc, chiar dacă nu am fost acolo, să intre cineva în casă, ziua…”, a mai precizat funcţionarul Sucursalei BancPost Motru.

 Cazuri asemănătoare sau simple coincidenţe

         Cu ani în urmă, aceeaşi stradă, aceeaşi parte a drumului naţional, dar altă casă. ,,Mai la deal spre Severin”, hoţii au jefuit o altă proprietate şi au luat bunuri asemănătoare şi ca un paradox şi proprietarul acelei case lucra tot în Gorj. Sunt doar simple coincidenţe, sau amărâte presupuneri, pe care vecinii păgubiţilor le afişează cu timiditate, dar parcă şi cu o stare ambiguă de teamă plus satisfacţie nearătată, că ei nu au fost cei vizaţi şi că hoţii aroganţi au trecut doar pe la case mari.

—>>Imagini surprinse în timpul furtului<<—

 Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.