Fiul fostului sef al Jandarmeriei Olt cercetat pentru santaj si alte infractiuni

0
251

Fiul  fostului şef al Jandarmeriei Olt  cercetat pentru şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălare de bani, alături de oameni de afaceri, de poliţişti şi alţi funcţionari publici

    Comisarul-şef de poliţie Laurenţiu Ilie Lazăr, împreună cu fiul fostului şef al jandarmeriei Olt, Ciprian Gheorghiceanu şi alti poliţişti, coordonau un grup infracţional, format din 24 persoane. Membrii grupării obţineau beneficii  financiare în urma introducerii ilegale în ţară  a  unor aparate de joc de tipul slot-machines, iar după înlocuirea plăcii de bază cu una contrafăcută, acestea erau amplasate în diferite locaţii din Mehedinţi, Olt şi Dolj

     Conform unui comunicat DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova, ofiţerii de poliţie „… au efectuat acte de cercetare penală în cauze economice, faţă de persoane din mediul de afaceri din judeţul Olt, în scopul determinării acestora să încheie contracte de monitorizare, pază şi protecţie, cu o societate comercială din municipiul  Slatina, administrată de soţia liderului grupării. Ulterior, profitând de funcţiile deţinute, învinuiţii au efectuat, în mod abuziv, cercetări faţă de funcţionari publici din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt,  Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Olt sau Direcţia Vamală Craiova, care au respins cereri de  rambursare de TVA sau alte solicitări, formulate de către societăţile comerciale protejate de membrii grupării”

Numele lui Ciprian Gheorghiceanu şi cel al comisarului-şef Lazăr Ilie Laurenţiu mai este legat şi de un scandal în care au refuzat să achite contravaloarea reparaţiei unei decapotabile BMW Z3  la  service-ul administrat de Marian Căruntu, din localitatea Slătioara.

    Surse din I.P.J. Olt  au dezvăluit că Lazăr şi mai mulţi inspectori din cadrul SIF s-au aflat în repetate rânduri în vizorul Ministerului Administraţiei şi Internelor, instituţie care şi-a adus aportul  la  destructurarea grupării  alături D.G.I.P.I., D.G.A. şi S.R.I.

 

Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.