Exclusivitate: Cine pleca și cine rămâne în politica gorjeană?

0
619

Previziunile politice ale anului 2016 în Gorj

Alegerile locale 2016

Mai jos vă vom prezenta analiza principalelor zone de interes ale partidelor pentru alegerile locale din 2016.

Florin Cârciumaru și Dorin Hanu nu vor mai fi primari!

La nivelul celor două municipii ale județului Gorj, conform unor informații în exclusivitate, anul 2016 va aduce mari schimbări.

Primarul PSD al municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru nu va mai candida pentru un nou mandat. PSD-ul cât și Cârciumaru, actualul primar, îl pregătesc pentru a fi aruncat în luptă pe viceprimarul, Popescu Aurel.Ultima mișcare politică prin care Popescu a fost pus vicepreședinte al PSD Gorj întăresc această previziune.

Primarul PSD al municipiului Motru, Dorin Hanu nu va mai candida pentru un nou mandat.Ultimele evenimente de stradă din Motru cât și faptul că în acest moment administrația din localitate duce o lipsă crasă de viziune sunt elementele care l-au făcut pe actualul primar, Dorin Hanu să-și prezinte conducerii PSD Gorj disponibilitatea de a nu mai candida.

Mihai Mazilu va mai câștiga un mandat de primar la Cărbunești

Actualul primar PNL al orașului Târgu Cărbunești, Mihai Mazilu va candida și va mai câștiga încă un mandat.În acest moment se bucură de o susținere care îi asigură câștigarea fără nicio emoție a unui nou mandat.

Primarul PNL de la Turceni, Dumitru Gâlceavă va mai câștiga un mandat

Actualul primar PNL al orașului Turceni, Dumitru Gâlceavă va candida și la fel ca la Cărbunești va mai câștiga încă un mandat de primar.

PNL va câștiga primăria de la Turceni

Fostul viceprimar de la Rovinari, Laurenţiu Chivu va candida la primăria orașului din partea PNL și va câștiga.

gramada

Alegerile pentru Consiliul Județean Gorj 2016

Președintele CJ Gorj va fi ales între Vâlceanu și omul lui Călinoiu

În 2016 președintele consiliului județean va fi ales dintre consilierii județeni asta făcând foarte interesantă lupta și negocierea politică.Dan Vâlceanu, actualul copreședinte al PNL Gorj va candida pe listele de consilieri județeni și va fi propunerea PNL pentru a fi ales Președinte al CJ Gorj.Din partea PSD, actualul președinte, Ion Călinoiu va fi pe liste dar nu va candida ci va propune un om al său.

Alegerile parlamentare 2016

La alegerile parlamentare din 2016 se va reveni la lista de partid, nu vor mai fi candidaturi pe colegii.Asta însemană că fiecare partid va prezenta o listă pentru deputați și senatori.

Cine vor fi deputații și senatorii PSD în 2016

În condițiile în care PSD-ul va lua aceleași procente la alegerile din 2016 ca cele din 2012 și a faptului că s-au schimbat legile privind alegerile parlamentare, însemnă că sigur poate câștiga un mandat de senator și două de deputați.

Primul pe listă la deputați va fi Victor Ponta

PSD Gorj va avea în 2016 sigur doi deputați aleși : Victor Ponta și Mihai Weber. Cel de-al treilea deputat nu are asigurată intrarea și nici nu-l putem trata.

Ion Călinoiu va fi senator PSD în 2016

Primul pe lista PSD Gorj la senat va fi Ion Călinoiu.În acest moment pot spune că actualul președinte al CJ Gorj, Ion Călinoiu își dorește un post de senator și are toate șansele să ajungă. Cum am spus mai sus va încerca să pună pe un om al său la consiliu iar el va fi primul pe listă la senat în 2016.
Cine vor fi deputații și senatorii PNL în 2016

Ținând cont de faptul că la alegerile din 2016, PNL-ul este format din vechiul PNL și PDL, un calcul simplu ne poate duce la concluzia că vor fi alte procente care vor duce la un rezultat apropiat PSD-ului.Aceste procente pot să aducă PNL-ului un senator și maxim doi deputați.

Tudor Barbu va fi senator PNL în 2016

Primul pe listele PNL Gorj la senat va fi Tudor Barbu, care orice s-ar întâmpla va mai câștiga un mandat în 2016.

Dan Vâlceanu sau Victor Banța vor fi deputați PNL în 2016

I-am pus pe cei doi pentru că în funcție de ce va fi la alegerile locale, să zicem că Vâlceanu nu câștigă președinte la CJ Gorj iar Banța nu intră în cursa pentru primăria Tg Jiu ei vor ocupa cele două locuri eligibile la deputați.
Surprizele care pot apărea:

PNL să vină cu un alt candidat la primăria Tg Jiu decât cei din sondajul intern.

Apariția unor candidați surpriză la alegerile locale, în acest moment există discuții cu oameni care nu au mai făcut politică pentru a-i convinge să intre în luptă.

ALDE, partidul lui Tăriceanu și Mișcarea Populară, partidul lui Băsescu vor apărea pe șcena politică din Gorj.
Eu vă doresc ca în 2016 să fiți foarte atenți la mișcările din zona politică și mai ales să taxați pe orice politician care nu v-a reprezentat sau nu v-au mulțumit. Mai mult decât atât dați o șansă celui care va avea curajul să între într-o bătălie politică.

Noroc Bun!

Iulian Ionescu

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.