Doi urmăriţi internaţional, depistaţi de poliţişti

0
1167

Poliţiştii din două judeţe, Iaşi şi Tulcea au reuşit “să pună mâna” pe doi bărbaţi urmăriți internațional de autoritățile din Italia, respectiv din Republica Moldova. Poliţiştii au beneficiat şi de suportul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române.

La data de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au depistat un bărbat de 25 de ani, care era urmărit internațional.

Pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare, acesta fiind bănuit de furturi din societăți comerciale și bancomate, fapte comise pe teritoriul Italiei, se arată într-un comunicat al IGPR.

Un alt tânăr, în vârstă de 28 de ani, originar din Republica Moldova şi dat în urmărire internaţională, a fost depistat de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, la data de 30 septembrie a.c.. Acesta a fost condamnat de Curtea de Apel Chișinău la o pedeapsă de 7 ani și o lună de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și trafic de imigranți.

La data de 1 octombrie a.c., bărbatul de 25 de ani a fost prezentat Curții de Apel Iași, care a dispus arestarea sa până la finalizarea procedurilor de predare către autoritățile italiene.

De asemenea, bărbatul 28 de ani urmează să fie prezentat magistraților Curții de Apel Constanța, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile judiciare din Republica Moldova, se mai arată în comunicatul IGPR.

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.