Doi minori ,,săltaţi” pentru că au cerut taxă de protecţie

0
259

La data de 23 septembrie 2013, la Biroul Judeţean Poliţie Transporturi Gorj, s-a prezentat un minor în vârstă de 15 ani, din comuna Jupâneşti, împreună cu tatăl său, care a relatat poliţiştilor că la data 20 septembrie 2013, în jurul orelor 20:00, în Staţia CFR Târgu-Jiu, a fost acostat de un grup de tineri care, sub ameninţarea cu acte de violenţă, i-au solicitat sumele de bani pe care le avea asupra sa.

 Întrucât minorul nu avea bani asupra sa, doi tineri care ulterior au fost identificaţi ca fiind I.C., de 17 ani, din comuna Aninoasa, şi M.I., de 15 ani, din comuna Bărbăteşti, l-au constrâns pe minorul de 15 ani, prin ameninţarea cu acte de violenţă, să se întâlnească în data de 24.09.2013, pentru a le înmâna suma de 50 lei.

santaj-bani

Ca urmare a acestei sesizări, în data de 24.09.2013, în jurul orelor 14:00, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu sprijinul SIPI Gorj şi IPJ Gorj, a fost organizat un flagrant în staţia C.F.R. Târgu-Jiu, în urma căruia a fost depistat I.C., 17 ani şi M.I. de15 ani, în timp ce primeau suma de 30 lei de la partea vătămată C.A., de 15 ani, pentru a nu mai fi ameninţat cu acte de violenţă şi agresat fizic.

Ulterior, fiind conduşi la sediul Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Gorj, asupra minorului de 17 ani s-a găsit suma de 30 lei, respectiv trei bancnote a câte 10 lei care în urma verificării la lumina UV, erau inscripţionate ,,FLAGRANT 24.09.2013”, acestea fiind marcate anterior organizării flagrantului cu creion fluorescent-invizibil de către specialistul criminalist.

 În baza probatoriului administrat poliţiştii au dispus reţinerea pentru de 24 de ore, pe bază de ordonanţă, a suspectului de 17 ani, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.