COMISARI SPAGARI RETINUTI ,,ÎNTR-UN MEDIU NATURAL… “

0
231

COMISARI ŞPĂGARI REŢINUŢI ,,ÎNTR-UN MEDIU NATURAL… “

      Șase lucrători ai Gărzii de Mediu Bihor au fost reținuți de lucrători ai D.G.A în urma emiterii unor mandate de către Direcția Generală Anticorupție- Serviciul Teritorial Oradea. Înpotriva acestora au demarat cercetări cu privirea la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită- „prev. de art. 254 alin. 1 şi 2 C.p. cu ref. la art. 6 din Legea 78/2000, abuz în serviciu contra intereselor publice, prev. de art. 248 C.pen. cu ref. la art. 132 din Legea nr. 78/2000, respectiv fals intelectual, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. cu ref. la art. 17 lit. „c” din Legea 78/2000 cu aplic. art. 33 lit. „a” C.p”.

 

Au închis ochii” la abuzurile săvârșite de administratorii unor societăți comerciale

          Lucrătorii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Bihor, au fovorizat anumite societăți comerciale și administratorii acestora, neaplicând sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate. În urma acestor decizii aceștia au adus un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de 61.000 de lei. În decursul a doi ani de zile și anume în perioada (2010- 2012) aceștia au primit sume în valoare de 7.600 de lei pentru a trece cu vederea mai multe nereguli constatate la anumiți agenți economici din județ.

 

MEDIUL lor de lucru natural – o celulă cu grătar

       Datorită probelor ridicate, documente, declarații ale agenților economici, dar și inregistrări telefonice și ambientale, doi  dintre inculpați au fost reținuți, într-un mediu  de lucru natural (o celulă cu grătar), pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentați Tribunalului Bihor în vederea arestării preventive.

 Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.