Cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

0
207

Poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Gorj, în urma sesizării din oficiu, au constatat că un tânăr în vârstă de 27 de ani nu a depus la o unitate specializată în termen de 10 zile de la dataexpirării permisului de port armă puşca de vânătoare pe care o deţinea.

Bărbatul, domiciliat în municipiul Târgu-Jiu, avea obligaţia de a se prezenta la structura de poliţie competentă, cu arma şi documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004, pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, care se realizează la o perioadă de 5 ani. Pentru că nu a respectat normele aflate în vigoare şi nu a depus în termen de 10 zile arma la un armurier specializat, poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au autodenunţat şi au ridicat arma până la finalizarea cercetărilor.

Târgujianul este cercetat de poliţişti su aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 1 la 5 ani.

Poliţiştii de la arme şi explozibili Gorj atrag atenţia deţinătorilor de arme letale şi neletale din categoria celor supuse autorizării că trebuie să se prezinte la poliţie, înainte de expirarea termenului de valabilitate a permisului de armă pentru prelungirea vizei. Termenul de valabilitate este de 5 ani de la data primei autorizări sau de la data ultimei vize de prelungire. În caz contrar, posesorii acestor categorii de arme aceste persoane săvârşesc infracţiunea de nerespectarea unor obligaţii prevăzute de lege, faptă pedepsită cu până la 5 ani de închisoare.

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.