AVOCAT TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ

0
448

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MITRACHE ION BOGDAN, avocat în cadrul Baroului Vâlcea, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În cursul anului 2014, inculpatul Mitrache Ion Bogdan, avocat din cadrul Baroului Vâlcea, i-a pretins unui denunțător suma de 20.000 euro susținând că va interveni prin intermediul fratelui său, magistrat judecător, la judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova, învestiți cu soluționarea unui dosar, în scopul pronunțării unei hotărâri judecătorești favorabile denunțătorului, fiului și concubinei acestuia din urmă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

,,O primă discuție între inculpat și martorul denunțător a avut loc în luna octombrie 2013, când avocatul Mitrache Ion Bogdan i-a pretins suma de 10.000 euro, pentru a obține o hotărâre favorabilă denunțătorului, fiului și concubinei acestuia, la Judecătoria Craiova.

Discuțiile nu s-au concretizat deoarece, martorul denunțător nu dispunea de această sumă de bani.

În intervalul, sfârșitul lunii mai — începutul lunii iunie 2014, martorul denunțător și inculpatul Mitrache Ion Bogdan s-au întâlnit întâmplător în apropierea Tribunalului Olt, acesta din urmă reproșându-i că nu i-a remis suma de 10.000 de euro, pretinsă în condițiile susmenționate, invocând faptul că ‘treaba era aranjată’.

În continuare, inculpatul i-a sugerat că poate relua discuțiile și că, în schimbul sumei de 20.000 de euro, poate determina prin intermediul fratelui său, pe judecătorii din cadrul Curții de Apel Craiova, învestiți cu soluționarea apelului să dispună o hotărâre favorabile pentru sine, fiul său și concubina acestuia. Inculpatul a pretins, inițial, ca suma de 20.000 de euro să-i fie achitată în 2 tranșe : 10.000 de euro în cel mai scurt timp iar, restul de 10.000 de euro după rămânerea definitivă a hotărârii Curții de Apel Craiova.

În data de 22.06.2014, inculpatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 euro din totalul sumei pretinse, cei doi convenind ca diferența să-i fie remisă în perioada următoare, în mai multe tranșe: suma de 9.000 de euro în zilele următoare iar diferența de 10.000 de euro după pronunțarea hotărârii judecătorești.

La 26 iunie 2014, avocatul Mitrache Ion Bogdan a primit de la denunțător suma de 9.000 euro, în scopul mai sus menționat, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.”

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Pitești, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.