APROAPE 650 DE TABLOURI SUSCEPTIBILE A FACE PARTE DIN PATRIMONIUL NAŢIONAL AL ROMÂNIEI ŞI AL ALTOR STATE DIN UNIUNEA EUROPEANĂ, RIDICATE DE POLIȚIȘTI

0
335

tablouri

În urma unui control în trafic, polițiștii din Satu Mare au depistat un bărbat care transporta 15 tablouri și mai multe obiecte artizanale fără documente legale. În urma percheziției efectuate la locuința acestuia, au fost descoperite alte 629 de tablouri susceptibile a face parte din patrimoniul naţional al României, precum şi al altor state din Uniunea Europeană, unele posibil a proveni din furturi.

Poliţiştii din cadrul I.P.J. Satu Mare au identificat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, în apropierea localităţii Dacia, un bărbat, de 47 ani, care transporta cu un autoturism 15 tablouri, lăzi din lemn tip zestre şi articole artizanale, fără a deţine documente legale care să ateste provenienţa bunurilor.

În urma percheziției efectuate la locuința acestuia, polițiștii au descoperit 629 de tablouri susceptibile a face parte din patrimonial cultural naţional al României şi al altor state din Uniunea Europeană, unele dintre acestea posibil a proveni din infracţiuni de furt. 

Tablourile au fost ridicate în vederea stabilirii provenienţei şi expertizării, fiind depuse într-o instituţie specializată pentru conservare.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, pentru documentarea activității infracționale în cauză. 
Activitățile s-au desfășurat cu suportul de specialitate al DIPI. 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.