,,Ada- cadabra” şi vraja… nu ţine…

0
259

 

      

,,ADA– CADAMBRA”ŞI VRAJA…. NU ŢINE

PROCURORUL RĂMÂNE ÎN AREST

 

Fostului procuror Maximilian Bălăşescu i-a fost respinsă cererea de eliberare din detenţie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Maximilian Bălăşescu, numit şi “procurorul vrăjitoarelor” a fost inculpat pentru luare de mită şi condamnat, pe 19 iunie a.c.,  la 5 ani de închisoare cu executare.    Alături de acesta, au fost arestaţi si doi complici ai săi, Marian Simireanu şi Cristian Ene, care au primit câte 4 ani de închisoare cu executare.

În luna ianuarie 2012, potrivit procurorilor, cei 3 inculpaţi au pretins de la un denunţător o sumă de bani care nu a fost particularizată, Marian Simireanu si Cristian Ene urmând să stabilească suma exactă ce putea fi ,, tranzacţionată”. Ulterior s-a sabilit că a fost vorba de suma de 300.000 de euro si trebuia platită în 2 transe, de 100.000 euro si respective  200.000 de euro, ceva pe sistemul ,,Fondului Monetar Internaţional”, Maximilian, urmând să primească 50.000 de euro, aşa pentru ,, administrarea contului”.

Când vorba din târg nu se nimereşte cu cea de-acasă…

Cristian Ene a fost prins în flagrant la data de 31 ianuarie 2012, luand în numele procurorului Bălăşescu suma de 80.000 de euro si 90.000 de lei, aproape echivalentul sumei de 100.000 de euro, suma ce reprezenta prima tranşă ,, de împrumut”, iar o zi mai tarziu, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventivă  a lui Maximilian Bălăşescu si a complicilor săi pe o perioada de 29 de zile.

Dupa probarea faptelor de către procurori, inculpaţii au fost trimişi ăn judecată, instanţa condamnându-l pe Maximilian Bălăşescu la 5 ani de închisoare cu executare .

Vrajă: sunet de clopoţel transformat  clinchetet de cătuşe

Aproape de sărbători, decizia magistraţilor  privind cererea inculpatului Maximilian Balasescu, dar şi a celor 2 complici, de eliberare din detenţie a rămas definitivă, aceştia printr-o ,,vrajă” reuşind să  transforme sunetul clopoţelui  în clinchet de cătuşe.

Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.