Principalul meu contracandidat este regimul Băsescu

0
621
Victor Ponta

,,Principalul meu contracandidat este regimul Băsescu.…”

 

   

Interviu,în exclusivitate,cu Primul-ministru al României, Victor Ponta                                                                               

    

Victor Ponta

1.Cum vă definiți? Cine este omul politic Victor Ponta?

Omul politic Victor Ponta este cel mai tânăr prim ministru din Europa, care acum 8 ani a avut norocul să fie sprijinit de oamenii din Târgu Jiu – cei care au avut încredere în mine atunci când nimeni nu știa că voi ajunge premier, și cărora le rămân profund recunoscător.

 

2.Care este diferența dintre începuturi și prezent? (din punct de vedere politic)

Diferența este că funcția pe care o dețin în prezent îmi permite să realizez mult mai multe proiecte pentru târgujieni, și pentru români în general. Chiar dacă responsabilitățile de acum sunt mai mari, mă bucur că pot să-i ajut pe oameni și că mă pot ține de cuvânt în tot ce am promis că voi face.

 

3.Cum ați vrea să fie politicianul ideal?

Un om care să facă mai mult pentru alții și mai puțin pentru el.

 

4.Politica plictisește?

Nu cred. Să nu uităm de evenimentele din iarna aceasta, când românii au ieșit masiv în stradă, în toată țara, să ceară demisia Guvernului Boc pentru că nu mai suportau nedreptatea care li se făcea. Au îndurat gerul pentru a-și face dreptate. Să nu uităm nici de cei 7,4 milioane de români care, în această vară, au venit din vacanță să-l demită pe președinte la referendum. Dacă politica ar plictisi, atunci cu siguranță nu am mai fi avut aceste exemple de mobilizare civică date de români.

 

5.În anii ‘70-‘80 în SUA a fost lansată moda interceptărilor telefonice și plasării de microfoane pentru a stopa flagelurile mafiote și a scoate la lumină implicația acestora în sfera politică.Și au reușit! În prezent această modă persistă chiar și la noi…Vă temeți de interceptarea telefonului dumneavoastră?

Din păcate, ceea ce se întâmplă la noi seamănă mai mult cu un alt eveniment care a avut loc în SUA anilor 70, și anume scandalul Watergate, iar acest lucru este foarte grav. Nu mă tem de interceptarea telefonului, nu am nimic de ascuns iar pe procurori nu cred că îi interesează când imi beau cafeaua. Dar acest lucru nu înseamnă că interceptarea telefoanelor este o practică firească într-un stat de drept funcțional. Cu atât mai puțin cu cât aceste interceptări sunt folosite ca arme murdare de șantaj în războiul politic. România pe care o văd eu, și pe care o propune USL, este o Românie liberă de metodele securistice de a face politică.

 6.În politică există grupuri de interese? Faceți parte dintr-un asemenea grup?

Împreună cu Crin Antonescu și Daniel Constantin fac parte din grupul care apără interesele României și ale românilor: USL.

 

7.Dacă comunismul a murit, de ce se spune că spiritual încă a rămas în țară?

Nu știu, poate pentru că în fruntea țării încă se mai află un fost oficial al regimului comunist.

 

8.Președintele României este înalt, deștept, frumos, cu taxele plătite la zi?

 

9.Spuneți 3 mari provocări din activitatea dumneavoastră politică?

În momentul de față am o singură mare provocare: să realizăm România Puternică. Iar pentru acest obiectiv, USL are nevoie de sprijinul cât mai larg al populaţiei. Românii trebuie să conștientizeze importanța zilei de 9 decembrie, deoarece vorbim de cel mai important moment politic și electoral din ultimii 10 ani! Pe 9 decembrie se alege între o Românie care să fie controlată în continuare de Băsescu-PDL și PPDD, respectiv o Românie Puternică, a românilor, administrată de USL. Data de 9 decembrie este, practic, ziua în care românii pot face schimbarea până la capăt!

 

10.Spuneți-mi ce sunt alegătorii?

Autoritatea supremă în stat. Din păcate, în această vară am văzut că există câţiva oameni care nu vor să accepte acest lucru, oameni pentru care voința a 7,4 milioane de români nu înseamnă nimic. De aceea, pe 9 decembrie românii trebuie să facă o declaraţie puternică, să arate că votul lor nu poate fi ignorat.

 

11.Ce e pentru dumneavoastră patria, poporul? Dar România?

Sunt exact lucrurile pentru care lupt și pentru care am intrat în politică. De aceea vreau ca eu și copiii mei să trăim într-o Românie Puternică, să fim un popor demn și respectat în Europa. Noi trebuie să fim partenerii europenilor, nu să ne comportăm ca niște supuși. România nu este cu nimic mai prejos decât alte state europene, iar acest lucru trebuie să-l reamintim tuturor. Chiar dacă în ultimii ani țara a fost condusă prost, pe 9 decembrie românii au șansa să repare acest parcurs trist.

 

12.Unde vedeți România, politica și jurnalismul românesc peste patru ani?

Peste 4 ani văd o Românie mai puternică, cu un guvern USL care va câștiga alegerile pe baza a ceea ce a realizat. Cât despre politică, cu siguranță va fi mult mai puţin agresivă, odată ce Traian Băsescu îşi va fi terminat mandatul şi va fi părăsit scena politică. În privința jurnalismului, mi-aș dori să se pună un accent mai mare pe promovarea adevăratelor valori ale țării noastre, acei oameni care ne fac mândri că suntem români, atât aici cât și peste hotare.

 

13.Aveți multe slăbiciuni?

Doar două: Andrei și Irina, copiii mei. Aș face orice pentru ei!

 

14.Ce credeți că vor vota cetățenii? Omul sau partidul?

În primul rând cred că vor vota soluțiile în detrimentul circului. Îi vor vota pe cei despre care ştiu că se țin de cuvânt, nu pe cei care una spun și alta fac. Îi vor vota pe cei care au spus ca vor da înapoi salarile și pensiile tăiate în mod abuziv, şi chiar au făcut-o, pe cei care au spus că vor pune capăt jafului din contractele cu „băieții deştepţi”, şi chiar au făcut-o, și nu pe cei care au promis pensii de sute de euro ca mai apoi să le impoziteze pe cele deja existente.

            

15.Aveţi “amantă politică”, adică mai simpatizaţi şi cu vreo altă formaţiune politică?

Nu!

16.Care este principalul contracandidat? Vă temeți de el?

Principalul meu contracandidat este regimul Băsescu. Este barajul care stă între români și prosperitate, între România de acum și România Puternică. Dar nu mă tem de el, pentru că nu sunt singur în această luptă. Sunt unul dintre cei 7,4 milioane de români care au decis schimbarea. Vom duce această luptă până la capăt, atât în țară, cât și la Târgu Jiu, acolo unde oamenii mă cunosc și știu că sunt un om de cuvânt, că îmi respect promisiunile. Târgujienii ştiu că împreună cu Florin Cârciumaru facem o echipă puternică, că putem rezolva multe dintre problemele existente și că suntem capabili să învingem acest regim.

                                     A consemnat  Alexandru PREDA

/strong

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.