Pe site-ul Ministerului Administraţiei şi Internelor – Direcţia Naţională Anticorupţie se precizează că „Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj desfăşoară activităţi de cercetare penală în lucrări penale, delegări ale unităţilor de Parchet şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform competenţelor conferite de lege, precum şi activităţi de primire a reclamaţiilor/petiţiilor cetăţenilor referitoare la acte sau fapte de corupţie săvârşite de personalul MAI”.
Se zvoneşte că mai mulţi angajaţi ai acestui serviciu au bătătorit poteca până la Motru şi i-au „ajutat” cu dosare penale pe poliţiştii din localitate, care au „călcat pe bec” sau poate au „interpretat” legea „după folclorul propriu”. Alte voci întorc povestea şi zvonesc că totul este „cusut cu aţă” şi nu sunt decât „dosare comandate”, ca să le-arate „pisica” unora şi degetul altora. Se aud tot felul de murmure de patroni, de interlopi, de sportivi, de poliţişti, de pieţari… şi nu numai. Mulţi se laudă că „s-au dat martori” la D.G.A., alţii „se dau fete mari” şi jură că nu au călcat în camera 37 din Prefectura Gorj.
Sportivii, la Serviciul Judeţean Anticorpuţie Gorj
În Motru îşi desfăşoară activitatea mai multe cluburi sportive la care activează sau au activat sportivi cu performanţe recunoscute la nivel naţional şi internaţional. Sportivii nu sunt încadraţi în Ministerul Afacerilor Interne, ci o parte din ei, sunt poate doar „încadraţi” de oamenii legii pentru că unii i-au vrut ceea ce nu sunt, interlopi. Fiecare are propria poveste de viaţă prin intermediul căreia a reuşit sau a decăzut! Poveste lunii august este că o parte din sportivii motreni au fost chemaţi la DGA Gorj să „divulge”secretele poliţiştilor.
„Este adevărat că am fost citat să mă prezint la DGA Gorj, dar nu i-am putut ajuta pe acei comisari pentru că nu ştiam nimic despre poliţiştii despre care am fost întrebat. Eu nu cunosc cine m-a dat pe listă acolo şi care a fost motivul. Personal eu am altă treabă. Mă antrenez, îmi văd de treaba mea şi am >>sub aripă<< şi câţiva juniori de care mă ocup şi doresc să fac performanţă cu ei… Îmi doresc din tot sufletul ca şi ei, să treacă, cel puţin, pe unde am trecut şi eu în drumul spre glorie,” a precizat unul dintre sportivii chemaţi „la declaraţii” de procurorii DGA.
Oare poliţiştii au motive să „stea cu frica-n oase”?
Motru este oraşul povestit în ultimul an mai mult decât capitalele regionale. Are rang de vedetă, iar „unii îl umflă” de pare metropolă în toate domeniile infracţionale. Pare un fel de cartel al drogurilor şi crimei, un bordel „gonflabil”, „un careu de directori şi sindicalişti îmbuibaţi”. Şi asta dintr-un singur motiv, poliţiştii îşi fac datoria şi scot la suprafaţă „mizeria din galeria urbană”, mai mult decât în alte oraşe. Iar pe unii în loc să-i bucure, aruncă cu ea spre noi, poate-poate din dorinţa de a ajunge şi ei „la suprafaţă”.
La Motru se poate întâmpla orice. Se poate întâmpla ca zvonurile cu poliţiştii care au „călcat pe bec” să fie „îndosariate în instanţe penale” sau doar voci unde poliţiştii „îşi arată, unii altora pisica”.
Dacă poliţiştii DGA au dreptate sau poliţiştii din Motru nu au motive să „stea cu frica-n oase”, vom ştii după finalizarea anchetelor. Până atunci, să-i lăsăm să-şi facă treaba… şi pe unii… şi pe alţii.
Alexandru PREDA
Draga Alexandru,incerca sa utilizezi un limbaj simplu,fara metafore nepotrivite si zeci de ghilimele.In felul acesta,noi,cititorii,poate o sa iti putem intelege aluziile si mai ales ce ai vrut sa spui prin acest post(celalalte sunt asemanatoare).